Furtună e puțin spus. În Marea Britanie nisipurile mișcătoare se văd la tot pasul. Și cine nu le vede va fi pe dată înghițit.

Presa britanică vorbește despre un dezastru. Să dispară 75 de miliarde de euro, ca și cum n-ar fi fost, nu-i de colea.

Dar raportul Bloomberg este cât se poate de clar în felul în care prezintă situația.

Totul e pus pe seama ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Schimbările catastrofale au loc în domeniul firmelor de asigurări.

Ei bine, în domeniul acesta au loc acum cutremure devastatoare. Firmele au de gând să-și mute sediul din Regat către alte țări, cele care sunt membre ale UE, arată portalul www.businessmagazin.ro.

Citește și: Fondul Monetar Internaţional a anunţat că va acorda o sumă imensă pentru lupta cu noul virus apărut în China

În total, arată sursa citată, vor pleca din Marea Britanie afaceri care totalizează 75 de miliarde de euro. Evident că plecarea afacerilor va însemna pierderea multor locuri de muncă pentru britanici. Nu degeaba vorbeam mai sus de nisipurile mișcătoare.

Bloomberg arată că până și autoritățile care reglementează piața asigurărilor la nivel european au solicitat companiilor din acest domeniu, care activează în Marea Britanie, să-și transfere polițele de adsigurare într-un stat membru al UE.

Noile destinații vor fi Belgia, Luxemburg, Irlanda. Un gigant al asigurărilor din Marea Britanie, Lloyd’s of London, e deja cu un picior în Belgia. La începutul acestui an și-a deschis o filială la Bruxelles. Ca urmare tocmai a incertitudinilor legate de apartenența Marii Britanii la UE.

Londra e puternic lovită de toate aceste schimbări, în condițiile în care Regatul Unit a deținut până acum 10% din piața mondială a asigurărilor.