Anunțul poate părea bizar, în prima fază, dar având în vedere ce se întâmplă azi în lume ajungi la concluzia că e nevoie de o asemenea disciplină.

La Universitatea ”California” din Los Angeles a fost înființat, în premieră pe glob, un Institut al Bănătății. Aici se vor studia fundamentele gesturilor care au la bază omenia, precum ajutorarea, grija, amabilitatea față de semenii noștri.

„Institutul de Bunătate încearcă să fie un antidot al contextului politic global actual, al violenţei şi al tensiunilor”, spune Darnell Hunt, în calitatea sa de decan al Departamentului de Știinţe Sociale din cadrul acestei universități.

Citește și: Donald Trump rescrie istoria dacă îi iese planul. Breaking news mondial

De ce ar studia totuși cineva niște gesturi care par a fi din categoria celor învățate, teoretic, în cei șapte ani de acasă? Specialiștii consideră, potrivit www.tvr.ro, că bunătatea, în toate formele sale, are un impact pozitiv asupra sănătății fizice și psihice. Ca atare, trebuie să înțelegem că a fi buni față de cei din jur e o modalitate prin care ne facem nouă înșine bine.

Ca atare, Institutul de Bunătate „va adopta o abordare interdisciplinară pentru înţelegerea bunătăţii prin evoluţie, biologie, psihologie, economie, cultură şi sociologie”.

Deși crezi că lucrurile astea sunt simple, nu e deloc așa. În concluzie, nu e deci ușor să fii bun…