Anunțul a fost făcut. Azi se întâmplă evenimentul. Este un adevărat spectacol. Toți vor sări cu aparatele de fotografiat și de filmat.

Trenul Orient Expres a intrat aseară în România și, conform programului, va ajunge azi la 16.30 în Gara de Nord. Asta, dacă nu va avea întârziere, având în vedere viteza de circulație pe calea ferată din țara noastră.

Așa cum arată ”România feroviară” pe pagina sa de Facebook, trenul ar fi trebuit deja să ajungă azi, la 11.15, în gara din Sinaia, iar la 11.45 să plece spre București.

Având denumirea actuală de Venice Simplon Orient Express, conform sursei citate, trenul acesta de lux tranzitează Europa încă din anul 1883. El pleacă de la Paris și are ca destinație Istanbul.

Citește și: Alertă de coronavirus în București. Au fost confirmate încă opt cazuri

Multe povești de viață au călătorit de-a lungul timpului cu acest tren. Aici s-a petrecut și narațiunea unuia dintre romanele semnate de Agatha Christie, intitulat ”Crima din Orient Expres”.

Vagoanele de un lux deosebit își merită prestigiul, mai ales când ne gândim la prețul unui bilet, anume de 15.000 de lire. Mergând evident de la un capăt la altul al continentului. Normal că în prețul acesta călătorii beneficiază de servicii de lux, ca la un hotel.