Alexandru Cumpănașu a publicat pe propria pagină de socializare scrisoarea prinților Alexandrei Măceșanu adresată jurnaliștilor, dar și instituțiilor statului.

În amplul text, Tudorița și Ion Măceșanu fac apel la opinia publică, în general, să se abțină de la a mai face comentarii care nu au legătură cu realitatea.

Pe de altă parte, părinții Alexandrei îi iau apărarea și lui Alexandru Cumpănașu, cel care a fost atât de mult atacat în ultima vreme, mai ales după ce a decis să candideze la președinția României.

Iată în continuare textul integral al scrisorii :

Citește și:

”Scrisoare publică pentru toți românii de bună-credință și toate instituțiile,

Dragi români, noi, părinții Alexandrei Măceșanu, dorim prin această scrisoare publică să transmitem mai multe mesaje și rugăminți.

În primul rând, este foarte greu să vă descriem momentele prin care trecem ca părinți, disperarea sau suferința noastră.

Încercăm și vom rămâne însă puternici pentru că Alexandra are nevoie de noi să luptăm pentru ea așa cum Irina, fetița noastră, are nevoie să îi fim alături.

Dorim prin această scrisoare publică să le mulțumim tuturor românilor care au încercat să afle adevărul, și care ne-au fost alături în căutarea Alexandrei.

Citește și:

Pentru că noi, familia, considerăm că este în viață.

În al doilea rând, le mulțumim celor care s-au rugat alături de noi și continuă să o facă pentru că asta ne dă putere.

Mulțumim mass-media pentru tot ce a făcut și face pentru aflarea adevărului.

Vrem însă, în același timp, să atragem OFICIAL atenția acelor jurnaliști care au transformat situația noastră într-un spectacol, să înceteze.

Fata noastră este căutată ca urmare a depunerii plângerii penale în Italia de către noi, părinții ei și vărul nostru.

Însă credem că se merge prea departe atunci când se discută despre copilul nostru și se emit opinii de către persoane străine fără ca familia noastră să fie măcar ascultată sau reprezentată.

Citește și:

De aceea, anunțăm că imagini, numele sau orice informație legată de Alexandra din dosar sau de oriunde, trebuie să ajungă întâi la noi și după aceea noi ca familie vom decide ce se face public.

Avem un reprezentant legal ales și pe vărul nostru pe care l-am rugat să comunice public în numele nostru. Dacă vom considera necesar, vom ieși și noi public și vom face anunțuri.

Noi ne păstrăm discreția și durerea în liniște și îi rugăm pe toți să ia legătura cu cei doi dacă se mai dorește difuzarea vreunei informații despre copilul nostru.

Au fost spuse lucruri oribile în ultimele zile de către persoane care nu au dreptul și îi anunțăm că îi vom da în judecată.

Copilul nostru nu este mort și cei care se joacă și s-au jucat cu sentimentele noastre trebuie să înțeleagă că vom merge până la capăt.

Alexandru este pentru noi EROUL Alexandrei: el o caută cu adevărat, el se consumă și investește în a afla adevărul, el este familia noastră și lucrurile urâte spuse la adresa lui în ultimele zile de către câțiva jurnaliști sunt nedrepte și ne-au și revoltat ca părinți.

Vă întrebăm pe toți cum este posibil ca un om care din prima noapte s-a agitat pentru aflarea adevărului și a Alexandrei să fie criticat public?

El este cel care ne-a ferit de soarta familiei Melencu și alte sute poate mii de familii cărora le-au fost luați copiii și nu s-a mai știut nimic despre ei niciodată.

Pentru noi, Alexandru a făcut mai mult decât ar fi trebuit: și-a riscat viața, familia, sănătatea pentru Alexandra. De aceea el este pentru noi EROUL Alexandrei.

Dumnezeu ne-a binecuvântat să avem un om atât de sufletist în familie și oameni importanți să plătească pentru răpirea Alexandrei.

Faptul că Alexandru a candidat la Președinția României a venit în urma rugăminții noastre și a multor familii. Noi i-am fost alături pentru că nu vrem să mai treacă și alte familii prin ceea ce trecem noi.

S-a terminat însă această campanie și Sandu se luptă în continuare pentru adevăr și pentru Alexandra.

Autoritățile statului ne ascund adevărul și se răzbună pe verișorul nostru pentru că a avut curajul să-i înfrunte. Inima lui Sandu este uriașă și nu merită jignit sau criticat de nimeni în acest caz.

Este ușor să îți dai cu părerea de pe margine. Dar nu dorim nimănui care aruncă cu vorbe să treacă prin ce trecem noi.

S-a spus despre NOI că suntem săraci. Nu suntem deloc săraci. Suntem oameni simpli de la țară care au muncit, și-au construit o gospodărie singuri, cu locuri de muncă, cu demnitate și grijă față de familie.

În schimb, în această perioadă am observat cum persoane din afara familiei s-au folosit de numele și imaginea copilului nostru în mod incorect și ilegal.

Vrem să fie clar: cine lovește în Sandu, lovește în noi.

Noi suntem o familie unită, consecventă și care comunică atât cât este necesar. Am luat în calitate de părinți următoarele decizii:

1. Să solicitam celor câțiva jurnaliști care discută despre soarta copilului nostru în lipsa familiei noastre să înceteze sau să apeleze la unul dintre cei doi: domnul Aurel Moldovan și Sandu – verișorul nostru.

2. Rugăm persoanele care doresc afirmare publică pe seama copilului nostru să nu mai emită teorii, presupuneri, supoziții despre soarta copilului nostru. Putem să ne apărăm și singuri.

3. Am fost de acord cu propunerea verișorului nostru Sandu de a înființa o Fundație cu numele Alexandrei care să ajute victime ale traficului de persoane și lupta împotriva statului nepăsător.

Ne dorim foarte mult ca nicio familie să nu mai treacă prin ceea ce trecem noi. Rugăm toate autoritățile statului și românii să ne ajute.
4. Acționarea în instanță a tuturor persoanelor care au jignit-o pe Alexandra în această perioadă, pe noi sau pe Alexandru.

Copilul nostru nu este “obiect de spectacol public și execuție” în lipsa noastră.

5. Ne vom deplasa la București în perioada următoare pentru a reconsulta dosarul și a vedea stadiul cercetărilor.

6. Vom cere Procurorului General să ne comunice stadiul cercetărilor față de plângerile penale depuse de Alexandru în numele nostru, față de STS – 112, procurorii și polițiștii de la Caracal, ancheta de la DIICOT, cooperarea cu alte instituții din alte țări, familia lui Gheorghe Dincă și complicii acestuia, clanurile interlope din județul Olt.

7. Dacă vă fi nevoie vom mai efectua încă o deplasare în Italia la Squadra Mobile, acolo unde am fost împreună cu Alexandru pentru a fi audiați.

8. Atragem atenția avocatului Tonel Pop să nu mai vorbească despre Alexandra și să emită opinii în acest sens sau altor avocați sau “specialiști”.

Avem un avocat care poate să facă aprecieri legate de dosar și intervenția altei persoane nu este potrivita în spațiul public.

Îl rugăm pe Alexandru, după cele prin care a trecut în ultimele săptămâni, să nu mai facă referiri la alte familii. Inima lui uriașă nu este mereu apreciată și în calitate de familie îl sfătuim să nu “facă bine cu forța”.

Noi știm că a acționat cu bună-credință mereu și că în curând va demonstra cu probe că ultimele lui acțiuni au fost de bună-credință. Atât.

Alexandru trebuie să înceteze să mai fie salvatorul tuturor celor care nu apreciază. Fără Alexandru, în afară de bârfele din ultima vreme, nu s-ar fi aflat nimic despre cât de distruse sunt instituțiile noastre.

9. Vom continua să solicitam expertiza internațională pentru ADN, dar și alte expertize refuzate de procurori: de exemplu posibilitatea arderii unii corp în acel butoi, etc.
10. Nu vom avea liniște până când adevărul nu va ieși la iveală și îl vom apăra pe Alexandru în fața oricărui atac.

Acest om a adus întregii țări dovezi despre acest sistem. Este omul pe care îl iubim și care vă afla adevărul în cazul copilului nostru.

În plus, mai adăugăm atât: nu suntem influențabili, în căutare de imagine, bani sau alte avantaje. De aceea, nici nu ne-am constituit încă parte civilă.

Suntem parte a neamului Cumpănașu, suntem demni și mândri și nu acceptăm să fim folosiți, manipulați sau prostiți. Avem tot ce ne trebuie și muncim pentru asta ca familie. Nu vrem nimic altceva, în afară de Copilul nostru.

Și un ultim mesaj pentru Alexandru: dragul nostru nu pune la suflet răutatea și lipsa de recunoștință a unor oameni. Tu știi mai bine ca noi în ce junglă trăiești acolo și ce jocuri se fac.

Nu te consuma și nu te mai lupta pentru oameni care nu merită. Ai grijă de familia ta și NOI avem toată încrederea că TU lupți în tăcere pentru nepoata ta.

Ai trezit o Românie la realitate și copilul nostru îți este recunoscător, oriunde s-ar afla, pentru iubirea, devotamentul și ambiția ta de a o căuta. Nu te mai consuma pentru lucrurile mărunte și meschinăriile unor oameni răi.

Nu suntem o familie care nu înțelege ce se întâmplă. Suntem o familie simplă de la țară, dar suntem tineri, educați, cu bun simț, muncim și înțelegem foarte bine câte interese a încurcat Alexandru prin încăpățânarea lui și a noastră.

Vă rugăm pe toți românii de bună-credință să fiți alături de Alexandru, de noi și să vă rugați pentru copilul nostru.

Ion Măceșanu
Tudorița Măceșanu

P.S.: Mulțumim domnului avocat Moldovan pentru ajutorul acordat în conceperea acestei scrisori publice care pentru anumite instituții și persoane reprezintă și un document legal și oficial de impunere a unor limite”, se arată în scrisoarea părinților Alexandrei Măceșanu.