Schimbări în conducerea PSD au fost hotărâte aseară în cadrul unei şedinţe tensionate a Comitetului Executiv Naţional. Viorica Dăncilă nu mai este liderul PSD, aceasta și-a dat demisia după ce mai mulți lideri ai Partidului Social Democrat.

Marcel Ciolacu și Paul Stănescu noii lideri PSD

Fostul premier spune că a trebuit să-şi dea demisia la capătul unei şedinţe tensionate a Comitetului Executiv Naţional, încheiată aseară târziu. Conducerea interimară este asigurată acum de echipa Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu. Un congres al formaţiunii ar urma să aibă loc spre sfârşitul iernii.
In cadrul ședinței tensionate a social-democraților nu au lipsit schimburile de replici și reproșurile privind rezultatul obținut la alegerile prezidențiale. Toți vicepreședinții și-au prezentat demisiile, rezultatul fiind dizolvarea Biroului Permanent Naţional al partidului. Rămasă fără susținere Viorica Dăncilă a decis să plece din fruntea PSD, conducerea interimară fiind preluată de către președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Din noua echipă interioară de conducere fac parte: Paul Stănescu, în funcția de secretar general, opt vicepreședinţi regionali și alți cinci lideri ai filialelor PSD, care au obținut un scor bun la alegerile prezidențiale. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că tot social-democrație și-au asuma greșelile și au fost de acord că este nevoie de o resetare a partidului:
Marcel Ciolacu: Am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului și nu a făcut un măcel sau, cum se aștepta ca până acuma, să pice capete. E o premieră pentru Partidul Social Democrat, fostul lider se regăsește în echipă partidului, ca președinte la doamne.

Citește și: Rares Bogdan spune lucrurilor pe nume: „Doamne, multa nenorocire a semanat PSD”

Declarație Viorica Dăncilă: Am înțeles opinia colegilor mei, nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate şi eu consider că a tretuit să-mi dau denisia din funcția de președinte al Partidului Social Democrat. Este un gest pe care l-am făcut pentru partid.
Reporter:Viorica Dăncilă urmează să preia conducerea organizației de femei social-democrate, iar, cel mai probabil, anul viitor, în luna februarie, ar urma să fie organizat un congres pentru alegerea noii echipe de conducere a Partidului Social Democrat