Faptul că Liviu Dragnea ar fi primit permisie pentru o zi a agitat apele în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, dar și mai sus, până la Ministerul Justiției.

Cert e că în acest moment există deja o solicitare oficială din partea ministrului interimar al Justiției, Ana Birchal, în așa fel încât Administrația Națională a Penitenciarelor trebuie să întocmească de urgență un raport pe această speță.

Administrația Națională a Peniteciarelor a început, la rândul său, ample verificări la Peniteciarul Rahova, să vadă în ce condiții Liviu Dragnea, fostul șef al PSD, ar fi primit permisia.

Citește și:

În presă deja circulă informația că Dragnea ar fi fost liber pentru 24 de ore, în ziua de joi, săptămâna aceasta.

Ana Birchal a fost întrebată de agenția Mediafax despre această chestiune, iar ministrul interimar a comunicat că, într-adevăr, ANP trebuie să raporteze în regim de maximă urgență ce și cum s-a întâmplat.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la modalitatea de acordare a unei recompense cu permisiunea de ieșire din penitenciar pentru o durată de 24 de ore, la solicitarea ministrului justitiei, Ana Birchall, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea în regim de urgență a verificărilor care se impun la Penitenciarul București-Rahova.

Citește și:

Ministrul Justiției va fi informat privind rezultatele verificărilor și a măsurilor legale care se impun”, sună comunicatul de presă transmis de Ministerul Justiției.

Încă un lucru ciudat, legat de tot acest tărăboi, e că până în momentul actual nu se știe, oficial, dacă Liviu Dragnea chiar a părăsit Penitenciarul Rahova cu câteva zile în urmă, într-o permisie de 24 de ore.