Scandaloasa istorie a unei fotografii! Reporterul de cursă lungă, așa cum se prezintă chiar el, navigatorul jurnalist, Mihnea-Pertu Parvu, și-a amintit de o întâmplare petrecut în Rusia, prin septembrie 2016. Nu prea mult în spate. Dacă este o întâmplare sau o poveste numai bătrânul lup de mare ne poate spune

Eram îmbarcat pe goeleta Adornate, un schooner cu o velă yankee păcătoasă – că dădea derivă mare – și ajunsesem la Novorosiyssk. Era o regată de „tall ships”. Mă rog, veliere mari și multe, marinari o droaie și gagici gârlă. La noi la bord erau party-uri every night, cu finalizări care mai de care mai spectaculoase sau de tot rahatu’, în funcție de alcoolemia echipajului și a invitatelor. Băutură era din belșug atât din partea armatorului, cât și din ce aveam fiecare pe stoc, la cabină, că votca numa’ scumpă nu-i la mama ei.

Citește și:

Și, apare gagica asta sexațională, remorcată la brațetă de un moșulică englez, mare sculă pe la Sail Training International. Unu’ Robin, sau Roger, nu mai țiu minte bine. Babalâcu’ era mort după cabernetu’ nostru de Murtfatlar, se făcea mangă night by night, și o lăsa singură pe natașa asta care dansa ca Madonna când era tinerică. Nea Mișu Geantău, nostromul de pe Adornate, fost șef de echipaj pe bricul Mircea, avea grijă să-i fie mereu paharul plin. Lucru pentru care i-am mulțumit, și-i mulțumesc și acu’, știu io de ce. Băieților din crew, fie ei ofițeri sau simpli marinari, timonieri sau motoriști, li se scurgeau balele când îi vedeau târtița rusoaicei, precum câinelui lu’ Pavlov când i se aprindea lumina înainte de masă. M-am distrat o țâră. I-am lăsat o zi, două, și le-am spus în față: „Băi, amarilor, io vă mai țin pân’ la Sochi să salivați după «natașa» asta. Apoi, îi dau io decisiva”. Ăia, care se uitau la mine ca la un brotac obez, să moară de râs.

Citește și:

O ofertă de nerefuzat

Au trecut patru zile în Novorosiyssk, alte două în marș nasol, pe vreme rea, cu hulă, spre Sochi și acostăm, în sfârșit. Altă escală de patru zile și alte chiulabale. „Svetlana”, care era cu organizatorii regatei și venea la băutură la noi ca la mă-sa acasă…. (citeste mai departe aici)