Scandal Eurovision 2020. Luminita Dobrescu, prima castigatoare a concursului Cerbul de Aur, a transmis un mesaj in legatura cu piesa care va reprezenta Romania la Eurovision.

Luminita Dobrescu este deranjata de schimbarea regulamentului competitiei din Romania si a criticat piesa ‘Alcohol You’, interpretata de artista Roxen.

“Încă de la început, de când Regulamentul participării a fost schimbat, facilitând celei mai mari case discografice, GLOBAL, să preia responsabilitatea în alegerea pieselor și a interpretului pentru ediția actuală, s-a anihilat, practic, dreptul altor compozitori de talent, cât și a multor interpreți de clasă, de a participa. Dat fiind faptul că România, de doi ani, nu se mai putea plasa în finală, cred că TVR, prin această decizie, a sperat la o alternativă (acel altceva), care să ne scoată din impas, acceptând cu ochii închiși alegerea unilaterală a reprezentantului magnatului discografic GLOBAL, “produsul Roxen””, a declarat Luminița Dobrescu, potrivit click.ro.

Scandal Eurovision 2020: Cu așa ceva se identifică perfect interpreta Roxen

Citește și: Mihai Trăistariu: „La Eurovision merg toți ciudații”

“Te voi suna când sunt beată / O fac pentru că nu eşti aici (n.r. două dintre versurile piesei). Toate bune și nebune, dar cum totul are o limită, ajungem la punctul vulnerabil al problemei: piesă, interpret, text. Interpretă talentată, cu o voce specială, muzică acceptabilă. Problema este textul, aproape identic cu textul unei piese americane – Alcohol you later- nicidecum “Hypnotic” (zice un producător TVR), dar care reflectă foarte bine chintesența societății actuale, decadență și lipsită de viitor, în care refugiul este drogul Alcohol. Cu așa ceva se identifică perfect interpreta Roxen, Roxana nu sună cool.

Atunci TVR, care are un rol etic-moral față de publicul ascultător, de ce admite așa ceva? Ca să fim în trend? TVR acceptă să facă reclamă directă Drogului Alcohol! Ce dezamăgire! Oare și președintele Eurovision, ca să fie și el în trend, credeți că va da undă verde României cu un asemenea mesaj de zile mari? Așteptăm surpriza! Mult success, TVR & Co”, a completat artista.