Scandal de proporții! Gabriela Firea, dată în judecată de nașul Becali! 

Chiar dacă este milionar, 680.000 de euro este o sumă pe care Gigi Becali nu-și perimite să o piardă. Este vorba despre un litigiu care datează din 2010 și pentru care finanțatorul clubului FCSB a dat-o în judecată pe Gabriela Firea.

Este nașul Gabrielei Firea, însă aceasta va ajunge în instanță în calitate de primar al Capitalei. Scandalul a plecat de la despăgubirile datorate de Primăria Capitalei în urma exproprierii unui teren deținut de finanțatorul FCSB. Dosarul în care Gigi Becali a dat-o în judecată pe Gabriela Firea pentru 680.000 de euro a fost înregistrat în urmă cu patru zile, iar primul termen nu a fost încă stabilit.

Citește și: Ultimă oră! Gabriela Firea a făcut anunțul: „Anunțarea suspendării cursurilor...”

„Litigiul are ca obiect contestarea despăgubirilor datorate reclamantului în urma exproprierii pentru cauza de utilitate publică a unui teren în suprafață de 1.733 metri pătrați. Valoarea despăgubirilor solicitate de reclamant este de 14.869.486 lei (2.000 EUR/mp). Instanța de fond a stabilit cuantumul despăgubirilor la 4.598.140 lei (595 EUR/mp). Instanța de apel a admis apelul Municipiului București și a stabilit valoarea despăgubirilor la 3.409.000 lei (446 EUR/mp) și cheltuieli de judecată în sarcina lui Becali George”, se arată un document.

„Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul formulat de George Becali şi a trimis apelul spre rejudecare la Curtea de Apel București. Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul şi a schimbat în parte sentința civilă nr. 1737/28.09.2012, în sensul că a stabilit cuantumul despăgubirilor la suma de 4.205.798,64 lei şi a obligat intimatul reclamant să plătească apelantei pârâte cheltuieli de judecată în sumă de 3.000 lei, reprezentând onorariu de expertiză. Primăria Municipiului Bucureşti a declarat recurs la Înalta Curte de Casație şi Justiţie, iar recursul a fost admis, decizia recurată fiind casată iar cauza trimisă spre rejudecare către Curtea de Apel Bucureşti”, se mai arată în document.