Sarmale de post! În cei 57 de ani de viață, Radu Anton Roman, celebrul jurnalist, scriitor și realizator TV, a cochetat și cu gastronomia.

Sarmale de post! Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui, vă prezentăm o rețetă simplă și delicioasă. Chiar dacă nu conțin carne, rețeta secretă a lui Radu Anton Roman este demențială. Gustul deosebit de afumătură îl va da ingredientul secret.

 Ingrediente

1 varză murată

3 cepe

1 pahar untdelemn

Piper boabe

Pentru un plus de gust, adăugați 100 g prune uscate (sau stafide, ciuperci, felii de măr uscate)

1 ceașcă orez

1 pahar bulion

Citește și: Ciorbă de post. Rețeta veche lipovenească are un ingredient secret

1 morcov

sare, piper măcinat, boia

Modul de preparare:

Două cepe se toacă și se călesc în ulei, apoi se adaugă ceașca de orez și puțină apă. Se condimentează cu sare și piper măcinat și se lasă să scadă câteva minute. Morcovul se dă pe răzătoare. Prunele se toacă mărunt și se adaugă peste orezul fiert.

Cât timp se gătesc ingredientele de mai sus, varza se spală bine. Se aleg 10-15 foi de varză mari, iar restul verzei se toacă mărunt.

 Se unge o cratiță mare cu ulei, se umpu foile de varză și se așează în cratiță împreună cu varza tocată și morcovul ras.

Peste sarmale se pune un sos făcut din cea de-a treia ceapă călită în ulei, cu boia, piperul boabe și bulionul. Se pune cratița acoperită în cuptor, pentru circa 1 oră, potrivit unica.ro.