Sarea, zaharul si faina au o culoare alba, din punct de vedere alimentar aceasta poate fi asociata cu aparitia cancerului. Prof. Dulcan sustine ca aceste prafuri pot duce in timp la diverse afectiuni.

Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru

“Sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea? Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru”, a explicat celebrul profesor neurolog și cercetător, Dumitru Constantin Dulcan, potrivit sfatulmedicului.ro.

Citește și: Drama lui Florin Calinescu. Povestea sa de viata pare desprinsa dintr-un film!

În sprijinul celor spuse de Dulcan, vine și celebrul cercetător în alimentație Gheorghe Mencinicopschi. El spune că alimentele bogate în sare, spre exemplu, duc la deshidratare care nu se manifestă prin sete acută, ci prin dorința de alimente sărate. Apoi, consumarea unei cantități mari de zahăr va duce la îngrășare și chiar obezitate, fiindcă surplusul de glucide va fi transformat de organism în grăsime. Și așa intri într-un cerc vicios.

Din pacate si stresul are un rol esential. “Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit. Aşa au venit: din ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce facem”, a adaugat prof. Dulcan.