Sărbătorile vin cu fenomene extreme, ninsoarea acoperă România! Deja, la Bâlea Lac, stratul de zăpadă depășește 30 de centimetri, fiind cel mai mare strat depus in țară.

La Bâlea Lac, stratul de zăpadă depășește 30 de centimetri, ca urmare a faptului că ninge neîncetat! Acesta este cel mai mare strat de zăpadă depus în țară, fiind măsurat luni dimineață la staţia meteo de la Bâlea Lac, situată la peste 2.000 de metri altitudine, în munţii Făgăraş, potrivit hărţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Sărbătorile vin și turiștii vor vrea să meargă în vacanță. Cei care doresc să viziteze zona o pot face doar cu ajutorul telecabinei, transportul pe cablu de la Bâlea realizându-se doar când condiţiile meteo sunt bune şi nu sunt probleme tehnice, pe o distanţă de 3.700 de metri.

Citește și:

Turiștii trebuie să achite 70 de lei pentru un drum dus-întors cu telecabina, la Bâlea, vizitatorii putând ajunge doar cu mașina până la Bâlea Cascadă.

Circulaţia rutieră este închisă pe DN 7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Cabană Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu).