Şapte cetăţeni ruşi, care au părăsit vasul de croazieră Diamond Princess, au fost plasaţi în carantină în oraşul Vladivostok, din Siberia de Est, anunţă executivul din Primorie, pe site-ul instituţiei, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI.

“Toți cei şapte cetățeni au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecțioase din Vladivostok, unde li s-au făcut teste pentru a verifica prezența coronavirusului”, se mai specifică pe site.

Al patrulea pasager de la bordul navei de croazieră Diamond Princess a murit la spital

Se precizează că toți cei care au sosit la Vladivostok nu au niciun simptom specific COVID-19. Potrivit unui ultim bilanţ, un al patrulea pasager de la bordul navei de croazieră Diamond Princess a murit la spital, din cauza efectelor infecției cu coronavirus COVID-2019. 691 de pasageri de la bordul vasului de croazieră Diamond Princess sunt în carantină în Japonia, fiind infestaţi cu COVID-2019.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Două cetățene ale Federației Ruse, care s-au aflat pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în largul Japoniei, au părăsit vasul. Cele două rusoaice nu au contractat virusul COVID-19, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Ele vor părăsi Japonia în funcţie de propria lor agendă.

O altă cetăţeană din Rusia, care s-a infectat cu noul coronavirus COVID-19, a fost transferată într-un spital unde urmează un tratament specializat, anunţă Ambasada Federaţiei Ruse la Tokio.

Ambasada Federaţiei Ruse la Tokio a confirmat că un cetăţean rus de pe vasul de croazieră, aflat în largul Japoniei, s-a infectat cu noul coronavirus din China.

Au stat în carantină pe vasul de croazieră Diamond Princess

“Există un caz de infectare cu noul coronavirus din China printre cei 24 de cetăţeni ruşi, care au fost ţinuţi în carantină pe vasul de croazieră aflat în largul Japoniei. Cei 24 de cetăţeni ruşi, care erau suspecţi de coronavirus, au stat în carantină pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în largul Japoniei, în apropierea portului japonez Yokohama”, relatează Agenţia de presă TASS.

La bordul vasului Diamond Princess au fost depistate 99 de noi cazuri de coronavirus COVID-19; patru persoane au murit din cauza noului coronavirus, informeaza Rador.