Dacă până nu de mult pentru un telefon Samsung acceptabil ca performanțe trebuia să scoatem din buzunar cel puțin 200 de euro și tot nu primeam un telefon cu funcții strălucite, anul acesta compania coreeană ne pune la dispoziție telefonul Samsung Galaxy A10 cu prețuri începând de la 120 de euro.

Un lucru este cert. Samsung se teme de Huawei și Xiaomi care au câștigat deja o bună parte din cota de piață în India și China. Și pe bună dreptate! Cele două țări aduceau companiei Samsung cele mai mari profituri din vânzări și fără ele renumele firmei nu ar mai fi niciodată la fel de răsunător ca înainte.

Citește și: Cum arată cel mai performant telefon din lume și cui aparține

Dar anul acesta Samsung a realizat că nu ajunge nicăieri dacă stă cu mâinile în sân și se încăpățânează din mândrie să păstreze prețurile ridicate. De aceea a adoptat o nouă strategie și a încercat să facă din gama A, o gamă mai accesibilă, cu terminale care să se încadreze și în bugetele mai modeste, dar în același timp să ofere o experiență de utilizare pe măsura numelui pe care și l-au creat. Și până acum au reușit.

Anul nu s-a terminat încă și doar în India cifra de afaceri obținută din vânzarea produselor gamei A a depășit 500 de milioane de dolari.

Samsung Galaxy A10, dă semnalul de atac

Declarația de război a companiei Samsung față de Huawei și Xiaomi este telefonul Samsung Galaxy A10, primul telefon lansat de Samsung cu adevărat convenabil pentru ceea ce oferă.

Samsung Galaxy A10 este un telefon atrăgător din punct de vedere al design-ului cu un display Infinity-V, o cameră foto cu un mod special creat pentru lumina insuficientă și exact ca și modelele ce l-au urmat, un sistem de operare Android 9.0 Pie însoțit de o interfață One UI cu care vine gata instalat.

Poate că nu este chiar cel mai arătos telefon de pe piață, dar pentru cât costă arată foarte îngrijit, iar cu o husă personalizată îi poți da acel aer de unicitate, foarte apreciat în rândul amatorilor de tehnologie.

Câteva din caracteristicile notabile ale telefonului Samsung Galaxy A10

La prima vedere, poate că nu par mult, dar pentru prețul telefonului, performanțele sale sunt mai mult decât impresionante. Dacă e să le trecem în revistă, telefonul Samsung Galaxy A10 are următoarele caracteristici:

● Display Infinity-V cu rezoluție de 1520 x 720;
● Procesor marca Samsung, Exynos 7884;
● 2 GB memorie RAM și 32 GB memorie ROM;
● Slot pentru spațiu de stocare pentru carduri microSD cu capacitate de stocare de până la 512 GB;
● Sistem de operare Android 9.0 Pie;
● Interfață One UI;
● Cameră principală de 13 MP;
● Cameră frontală de 5 MP;
● Baterie de 3400 mAh.

O problemă minoră cauzată de lansarea modelului A10

Telefonul Samsung Galaxy A10 este exact ceea ce producători au dorit să realizeze: un telefon pentru orice buzunar cu funcții mulțumitoare. Atâta timp cât nu ești un împătimit/ă al rețelelor sociale ca să ai nevoie de o cameră performantă, sau nu petreci mai multe zile la rând în mijlocul naturii ca să îți trebuiască un telefon cu autonomie mare, Samsung Galaxy A10 este terminalul ideal pentru orice tip de consumator.

Cu toate acestea, lansarea modelului A10 a stârnit și o serie de controverse. Dacă până acum fanii Samsung identificau gama A cu o gamă semi high-tech, testarea acestui telefon i-a băgat oarecum în ceață. Samsung Galaxy A10 este indiscutabil un telefon bun. Dar nu se ridică la standardele cu care Samsung ne-a obișnuit pentru această gamă.

De asemenea, mulți din cumpărători nu au înțeles de ce a fost nevoie de schimbarea caracteristicilor unei game care a consacrat Samsung ca și companie, când exista deja seria M din care făceau parte doar dispozitive mid-range. Dar răspunsurile acestor dileme nu le vom afla decât odată cu trecerea timpului.

Pe de altă parte, până să judecăm telefonul Samsung Galaxy A10 în funcție de familia din care face parte, trebuie să-l privim mai întâi ca pe un dispozitiv singular, remarcabil atât ca preț, cât și ca dotări. Samsung Galaxy A10 poate că nu are cea mai bună cameră de pe piață și nici display-ul cu cei mai mulți pixeli, dar chiar și așa oferă un raport preț/calitate de invidiat.