Una dintre cele mai practice și mai sățioase salate de post, este salata orientală. O poate găti orice gospodină, iar rezultatul este întotdeauna garantat.

Acest preparat folosește ingrediente ieftine și la îndemână în orice gospodărie. Această salată este apreciată mai ales în perioada de post, atât în zona rurală, cât și urbană.

Ingrediente necesare:

– 1, 5 kilograme de cartofi (de preferat cei roșii, rezistenți la fierbere)

– 2 cepe medii

– 150 g măsline

– 250 g castraveți murați

– 6-8 linguri ulei

– 1 lămâie (sau câteva linguri oțet alb)

Citește și: Sarmale de post! Rețeta secretă a lui Radu Anton Roman este demențială

– mărar (pătrunjel, opțional)

– sare și piper, după gust

Mod de preparare

Pune cartofii la fiert, la foc mic, în apă cu sare. Fierbe-i aproximativ 35 de minute. Dup ce au fiert, trece-i printr-un jet de apă rece și curăță-i de coajă. Taie-i în rondele groase sau în cuburi potrivite.

Curăță și taie ceapa peștișori subțiri.

Taie castraveții în felii groase de 5-7 milimetri.

Amestecă cu grijă cartofii cu ceapa, măslinele și castraveții.

Adaugă sare și piper după gust, zeama de lămâie și uleiul. Presară verdeață din abundență.

Poftă bună!