„Să trecem prin criza asta cu demnitate!” E îndemnul pe care îl face Mircea Badea, pentru a preîntâmpina o isterie națională. „Nu fiți penibili și panicați! Să trecem prin criza aceasta cu demnitate! Între timp putem să ne spălăm mai des pe mâini, să nu mai dăm mâna în formă de salut, să stăm potoliți o lună, să nu mai mergem încolo și-ncoace.

Stați, mă, acasă! Eu aș vrea să fim decenți în perioada aceasta când, de exemplu, Italia s-a închis. În Africa, unii mor de foame. Să ne văităm noi, ăștia din Europa, că vai ce nasol este că trebuie să stăm acasă două săptămâni… E așa nasol să stai în casă 14 zile, să te speli pe mâini, să nu te duci la mall sau să nu te duci pe stadion?! Alții mor de foame… de-aia zic… poate încercăm un pic de decență, demnitate”, a mărturisit Mircea Badea în emisiunea „În gura presei” de pe Antena 3.

Citește și: România a trecut pragul de un milion de doze de vaccin anti-COVID administrate

Întrebarea „Suntem pregătiți?” e păguboasă

Badea a mai spus că obsesia autorităților pentru întrebarea „Suntem pregătiți?” e păguboasă. „Nu o să mă vedeți îngrijorat. Situația mondială impune o anumite agendă de actualitate, așa că vom discuta și noi. Suntem întrebați zilnic dacă suntem pregătiți. Tocmai asta e problema, că nu știm pentru ce să fim pregătiți. Este clar că virusul se răspândește crâncen. Suntem pregătiți pentru nici nu știm exact ce? Dacă spun că da care este diferența față dacă spun nu. Obsesia pentru întrebarea “suntem pregătiți” nu are niciun sens”, a mărturisit Badea.

Acesta a mai spus că  virusul COVID-19 a scos la iveală ipocrizia societății în care trăim. „Eu nu m-am panicat deloc. De ce? Pentru că nu-mi folosește la nimic. A, că sunt îngrijorat, da, dar panicat nu. Este foarte posibil ca virusul să fie peste tot. Oamenii aveau senzația că pot salva planeta. Deocamdată nu ne putem descurca cu un virus de la unul care a pus mâna pe un liliac și a băgat degetul în gură. În România situația este extraordinar de bună, dar nu știu dacă peste o săptămână va mai fi la fel. Cred că o măsură bună este carantina. Vaccinul va fi gata peste vreun an și ceva. Cred că trebuia să închidem și noi țara de acum două săptămâni.”