Așa ceva nu credeai că se poate întâmpla. Fiecare popor are superstițiile lui. E clar. Noi, românii, de pildă, nu dăm bani lunea, așa e?

Dar dacă vezi o pisică neagră că îți taie calea, ce faci? Unii își scuipă în sân, alții se dau doi pași înapoi.

În cazul în care călătoriți în lume, veți vedea că și alte popoare au superstiții care mai de care mai ciudate. Și neașteptate.

Ne spune asta portalul www.evz.ro, referindu-se în primul rând la Thailanda. Aici oamenii spun că nu se tund miercurea. Au ei credința asta că dacă fac așa ceva în această zi o să le meargă rău. Cum adică îți va merge rău? La ce te referi? Îi întrebi. Ei îți vor răspunde sec. Aduce ghinion.

Citește și: Adio Thailanda! Radu Vâlcan: „Nu o să semene cu nimic din ce ați văzut până acum”

Un documentar celebru, care arată cele mai șocante aspecte din Asia, chiar așa se și numește, ”Shocking Asia”, arată că în Vietnam cu cât ești mai înstărit, cu atât îți tai mai rar unghiile.

Adică unghiile mari arată că nu faci muncă fizică. Deci dacă nu faci muncă fizică înseamnă că te încadrezi într-un rang superior al societății.

Nu știu dacă ați aflat, dar în Singapore e interzis să mesteci gumă. Pe stradă. Un asemenea ”tratament” pentru dinți se vinde numai cu recomendarea unui medic. Altfel, riști sancțiuni din partea autorităților. Una dintre pedepse e legată de munca în folosul comunității.