S-a aflat! Fostul dictator comunist Nicolae Ceaușescu s-a ales cu o boală contagioasă rușinoasă, numită  blenoragie, după o partidă de amor pasager.

Nicolae Ceaușescu, de la moartea căruia s-au împlinit 28 de ani, s-a ales cu o boală intimă, gonoree în urma unei partide de sex.

În urmă cu câțiva ani, generalul în rezervă Ilie Moreanu-Fisier, a dezvăluit că el l-a ajutat pe fostul dictator să scape de boala respectivă. Generalul s-a întâlnit prima oară cu Nicolae Ceaușescu la spitalul lagărului din Târgu jiu, unde erau încarcerați opozanții regimului Antonescu, în anul 1941.

Citește și: Dialogul dintre Ceausescu si Arsenie Boca. Dupa zeci de ani, o nepoata s-a decis sa vorbeasca

 “Însoțit de medicul Kessler de la legația germană, am intrat în lagăr, unde am fost întâmpinați de comandantul acestuia, colonelul Șerban Loveanu, care mi-a fost diriginte la Liceul Militar din Craiova”, spunea Moreanu, pe atunci locotenent. Acesta spune că, în timp ce medicul german îl examină pe prietenul său, de el s-a apropiat un tânăr care i-a cerut ajutorul, potrivit Hotnews.

 “Mi s-a prezentat că fiind Nicolae Ceaușescu, nume care nu-mi spunea nimic pe vremea aceea, și că ar dori că medicul să-l consulte pentru că suferea de usturimi atunci când urina”, a precizat generalul.

După efectuarea unor analize medicale, lui Nicolae Ceaușescu i s-a administrat un tratament cu un antibiotic foarte puternic, numit prontozil, dar și pastile de eleudron. La acea vreme, medicul l-a sfătuit să continue tratamentul câteva luni.

“Ceaușescu a fost sfătuit să continue tratamentul cu antibiotice mai multe luni și să nu se sperie dacă va urina cu sânge”, a spus generalul Moreanu.