S-a finalizat votul de demitere a lui Tramp. Preşedintele american Donald Trump răsuflă uşurat, căci de la Senatul SUA vin veşti bune.

Vot final: Senatul a votat achitarea lui Trump pentru al doilea cap de acuzare. 53-47 pentru achitare.

UPDATE: Senatorii au început acum să voteze pentru al doilea cap de acuzare în dosarul Ucraina. Între timp Donald Trump a postat pe social media mesajul: Still Your President!

Şeful Administraţiei americane a fost achitat de un prim cap de acuzare, şi anume de abuzul de putere, în cadrul procesului de impeachement (destituire).

Democraţii cer destituirea celui de al 45-lea preşedinte american pentru că a încercat să forţeze Ucraina să ancheteze asupra unui posibil adversar în alegerile prezidenţiale, Joe Biden, îngheţând un ajutor militar crucial pentru această ţară în război.

Citește și:

Pus sub acuzare în decembrie de Camera Reprezentanţilor, care a inițiat procedura de demitere,  dominată de democraţi, Donald Trump ştie că poate conta miercuri pe susţinerea a 53 de senatori republicani. Ori Constituţia impune o majoritate de două treimi (67 de senatori din 100) pentru a-l declara vinovat.

De la izbucnirea scandalului, liderul de la Casa Albă se declară victima unei lovituri de stat orchestrate de adversarii săi care nu ar fi digerat victoria sa surpriză din 2016. Chiar luni, el a denunţat pe Twitter „mascarada” urzită de „democraţii care nu fac nimic”.

Citește și: