De mulți ani s-a tot vorbit în spațiul public despre pensiile unor demnitari. La loc de cinste în aceste discuții s-a aflat Ion Iliescu, fost șef al statului și fost senator.

Iată că acum cortina a fost ridicată și adevărul a ieșit la iveală.

Sumele nu sunt exorbitante, dar nici din cale afară de mici. Se poate spune că Nina și Ion Iliescu duc o viață mai mult decât decentă.

Un aspect este însă foarte interesant, așa cum remarcă portalul www.dcbusiness.ro. Anume că anunțul cu pricina a apărut pe blogul lui Ion Iliescu, însă cea care a scris acolo ar fi chiar soția acestuia, Nina.

Citește și:

Ca atare, Nina Iliescu vorbește despre pensia sa, spunând, contrar comentariilor răutăcioase, că nu este mare, și că a crescut de-a lungul timpului în conformitate cu prevederile legale.

În consecință, pensia Ninei Iliescu este acum în valoare de 2.143 de lei.

„Intervin foarte rar în spațiul public. Discreția a fost alegerea mea.

Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicație colegilor mei de muncă, atâția câți mai sunt în viață…

Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2000 de lei. Colegii mei n-au a se minuna”, a scris Nina Iliescu pe blogul personal.

Citește și:

Pe de altă parte, arată sursa citată, Ion Iliescu are o pensie de 3.916 lei. La aceasta se adaugă suma lunară de 5.331 de lei, ca indemnizație de fost șef al statului.