S-a aflat ADEVARUL! Iata ce s-a intamplat cu trupurile Ceausestilor, imediat dupa EXECUTIE: “Fratilor, asa s-a intamplat, dar n-avem nicio dovada!”

Locul execuției soților Ceaușescu a devenit secție a Muzeului Județean Dâmbovița sub denumirea de ”Metamorfozele unui loc al memoriei, de la cavalerismul Școlii de ofițeri Ferdinand I la spațiul profan al procesului și execuției soților Ceaușescu și al sfârșitului regimului totalitar din România”.

Despre executia sotilor Ceausescu, dar si despre o problema serioasa care a urmat imediat dupa moartea celor doi, au vorbit deschis Ion Iliescu si Petre Roman. Trupurile neinsufletite ale celor doi, cat si caseta executiei, au disparut pur si simplu!

Citește și: Oana Roman rupe tacerea! Adevarul despre casnicie: "Nu este o rusine"

”Cel mai tensionat moment al revoluției române din 1989 a fost cel al execuției soților Ceaușescu!”. Este dezvaluirea oferita de Ion Iliescu si Petre Roman, care au participat recent la lansarea unei carti despre inceputurile FSN-ului, informeaza Fanatik.

Fostul Presedinte al Romaniei a sustinut ca in 1990, Corneliu Coposu, liderul taranist, i-ar fi prospus sa se inscrie in PNTCD. Despre momentele dificile prin care au trecut in acea perioada, Ion Iliescu si Petre Roman au povestit ca imediat dupa moartea sotilor Ceausescu, mai exact in ziua de Craciun, pret de cateva ore, au disparut atat corpurile celor doi, cat si caste filmata cu momentul executiei.

Primesc un telefon și mi se spune ”Domnule, avem o problemă! Corpurile celor doi au dispărut la Aeroportul Otopeni”. Tot poporul fusese anunțat că Ceaușeștii fuseseră executați, corpurile celor doi nu existau și caseta nu exista, pentru că dispăruse cu tancheta Sergiu Nicolaescu, cu caseta cu tot. Nu știu dacă realizați acum ce ar fi însemnat la momentul ăla ca noi să spunem poporului ”Fraților, așa s-a întâmplat, dar n-avem nicio dovadă! Nici caseta, nici corpurile”, a spus Petre Roman.

Inculpat in procesul Revolutiei, Ion Iliescu pare sa regrete in prezent momentul procesului, cat si al executiei. Acesta sustine ca lucrurile ar fi putut sta diferit, daca nu ar fi murit sub ploaia de gloante atatia oameni nevinovati.

”Personal, aș fi preferat, din contra, să-i fi lăsat în viață și să fi organizat apoi în condiții normale un proces politic. Numai că eram sub presiunea momentului. Se trăgea. Ne aflam în stare de asediu armat”.