Pe langa faptul ca nu este facut la Sibiu, nici macar nu este facut din carne romaneasca! Da, este vorba despre vestitul salam “romanesc”… facut doar cu carne din import. Se pare ca scandalul pestei porcine si a interdicitiei de export a preparatelor din carne din Romania nu afecteaza acest produs.

Salamul preferat al romanilor este preparat din materie prima achizionatat din spatiul UE, lucru dovedit printr-o stampila ovala.

“În momentul de faţă, noi toţi făcând schimburi intracomunitare, suntem agreaţi cu stampilele ovale. Stampila Ovală înseamnă doar carne din afară, carne, slănină din afară. Din România, în acest moment, pe stambile hexagonale, ştiţi că e stampila de tranzit, nu achiziţionam carne“, a explicat Carmen Gavrilescu, presedintele Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu la evenimentul “Zilele Salamului de Sibiu”, care a avut loc la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Regionale.

Citește și:

Tot Carmen Gavrilescu a declarat ca toata carnea este achizitionata din Spania, Italia sau Germania si ca exista o concurenta puternica cu Vietnam si China. Din cauza faptului ca importurile de carne de porc s-au dublat in China, preturile au inceput sa creasca semnificativ.

“Cărnurile sunt toate din perimetrul european, din Spania, Italia, Germania. Valul puternic este din China, ce se întâmplă în China şi Vietnam. Importurile Chinei s-au dublat. E o competiţie uluitoare în momentul de faţă, se vinde în avans. Producţia foarte multora era vândută până în lună martie anul viitor”, a explicat aceasta.

Citește și:

Salamul de Sibiu este al doilea produs romanesc recunoscut la nivel european, primul fiind Magiunul de Prune Topoloveni.