S-a aflat adevarul despre COPILARIA lui Nicolae Ceausescu! Trecutul si-a pus amprenta pe trecutul dictatorului: “Asa se explica si resctrictiile pe care le aveam”

Copilaria lui Nicolae Ceausescu a fost una dificila si se pare ca acea perioada si-a pus amprenta asupra politicii sale.

Marius Marinescu, prezent in casa lui Nicolae Ceausescu, a relatat dificultatile pe care dictatorul roman le-a intampinat in copilarie, marturisind ca intre restrictiile din anii ’80 si copilaria sa grea exista o legatura stransa.

„Mama lui Ceaușescu gătea într-un fel de șemineu. Aveau două camere, cu pământ pe jos, se adunau toți în jurul unei mese mici de lemn, mâncau lapte cu mămăligă, erau foarte săraci. Erau zece frați, unul a murit din pruncie.

Citește și: Ce parere au parintii Irinei Tanase despre relatia cu Liviu Dragnea. Dezvaluiri incredibile

Copilăria lui Ceaușescu și-a pus amprenta și pe această casă. Ea a fost construită din 1963-1965. Din ’65 Ceaușescu a preluat conducerea Partidului Comunist după ce a murit Gheorghe Gheorgheiu-Dej. Sigur că restricțiile și sărăcia din copilărie și-au pus amprenta și asupra zgârceniei lui Ceaușescu vizavi chiar și de viața de familie, dar și în activitatea politică pe care a desfășurat-o.

Așa se explică și resctricțiile pe care le aveam în ultimii ani din anii ’80, când nu exista căldură suficientă, curent sau mâncare. El avea impresia că toată lumea trebuie să strângă cureaua”, a precizat Marius Marinescu, pentru DC News, din casa fostului dictator Nicolae Ceaușescu.