Rutina zilnica. Chiar daca incercam sa ne tinem departe de virusi cu ajutorul igienei, se pare ca nu este suficient, iar anumite obiceiuri banale de zi cu zi ne distrug imunitatea.

Persoanele singuratice tind să se îmbolnăvească mai des

Potrivit cercetatorilor, persoanele singuratice tind să se îmbolnăvească mai des decât cele sociabile. Concret, cei care au cel puțin șase prieteni au o imunitate de patru ori mai puternică decât cei cu puțini amici.

Oamenii care merg la culcare abia după miezul noții își distrug imunitatea cu mâna lor

Oamenii de știință de la Universitatea din Chicago au realizat un experiment în urma căruia au descoperit că bărbații care au dormit numai patru ore pe noapte, timp de o săptămână, au produs jumătate din cantitatea de anticorpi destinați să lupte cu o eventuală gripă.

Soții care nu se exteriorizează și preferă să-și ascundă sub preș problemele

Citește și: Nutriționist celebru, sfat pentru creșterea imunității: „Tot ce încălzește și activează corpul, ne ferește și de boli”

Cercetătorii americani au observat că atunci când un cuplu are un conflict deschis, tensiunea sanguină și ritmul inimii crește, iar organismul obține aceleași beneficii ca și în cazul exercițiilor fizice. Totuși, este important să existe niște limite. Folosirea sarcasmului și insultele nu fac decât să înrăutățească starea de sănătate, potrivit DoctorulZilei.