Mai multe studii stiintifice au aratat ca nici femeile, nici barbatii, in majoritatea lor, nu considera roscatele atragatoare fizic.

Analizand preferintele oamenilor in materie de par, din perspectiva atractivitatii fizice, cercetatorii care au lucrat la un studiu publicat in „Psychology Studies” au ajuns la concluzia ca roscatele sunt considerate de majoritatea persoanelor cel mai putin atragatoare, comparativ cu femeile blonde, satene sau brunete.

Studiul publicat in „Psychology Studies” mai arata ca barbatii care au avut partenere roscate nu le-au tratat la fel cum si-au tratat partenerele blonde sau saten-brunete. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta in urma unui experiment prin care mai multe femei au fost rugate sa poarte peruci de diverse nuante de par, inclusiv roscate, iar rezultatul experimentului a fost de-a dreptul surprinzator.

Aceleasi femei care erau blonde, satene sau brunete au fost respinse atunci cand purtau peruci roscate, incidenta respingerii crescand cu peste 13%, chiar daca perucile imitau la perfectie parul natural, deci erau aproape insesizabile pentru ochiul neavizat.

Pe de alta parte, femeile de orice alta nuanta de par in afara de roscat au avut rate de succes in ceea ce priveste atractivitatea fizica cu peste 35%.

Citeste continuarea pe Lyla.ro