Românul care încalță copiii săraci ai lumii. Povestea lui este fascinantă și poate fi văzută într-un documentar la Kanal D.

Samuel Bistrian, în vârstă de 38 de ani, care a copilărit în satul Benești, din Arad, în care trăiesc doar 99 de locuitori, face fericiți copii săraci ai lumii.

Românul care încalță copiii săraci ai lumii

Samuel Bistrian s-a născut într-o familie săracă și numeroasă, iar când avea doar 8 ani, părinții lui au decis că e timpul să ofere o viață mai bună celor 11 copiii pe care îi au și astfel au luat calea Americii.  Când a ajuns la maturitate, Samuel a ajuns să lucreze ca manager de departament într-o companie din industria de modă. Chiar dacă locuiește în America, el a rămas cu gândul acasă și a decis că e timpul să ofere ceva înapoi celor rămași  în România, dar și celor care se zbat să supraviețuiască, în alte zone ale Globului.

Citește și: Câștigă floarea-recuzită din filmul LITTLE JOE premiat la Cannes

Așa a pus bazele companiei ROMA BOOTS, care oferă acestor copii un simbol mic, dar de mare însemnătate, o speranță că sunt șanse spre o cale mai ușoară în viață: o pereche de cizme de cauciuc. Dacă vi se pare puțin lucru, haideți să ne gândim la impactul pe care o pereche de cizme îl are în sufletul unui copil care e nevoit să treacă peste anotimpurile din an, aproape desculț, indiferent de drumurile pe care trebuie să le facă. Sau cum „rușinea” de a fi văzut desculț la școală, o determină pe mama acestuia să îl țină acasă, refuzându-i astfel șansa la educație, potrivit KANAL D.

Documentarul biografic „DESTINE”,  va fi difuzat în premieră națională la KANAL D, în data de 1 decembrie 2019, la ora 9.30,