Românii care au speriat Spania. Furt de circa o jumătate de milion de euro. Peste 100 de hoți, majoritatea români, au înființat o organizație bine pusă la punct pentru furturi din Spania.

În ultimii ani, polițiștii din Spania au arestat circa jumătate dintre membrii bandei, dar nu se poate vorbi de destructurarea organizației.

Ultima acţiune desfăşurată la sfârşitul lunii trecute, a dus la capturarea altor cinci membri ai grupării, toţi români (originari din judeţele Galaţi şi Brăila), scrie presa spaniolă.

Tâlharii au fost prinși după ce au furat un generator electric de 15 tone, ce costă aproximativ o jumătate de milion de euro, care alimenta un cartier rezidenţial tocmai construit în zona Alcala de Henares, potrivit ziarulromanesc.es

Citește și: Spania a ajuns la disperare. Coronavirusul a băgat spaima în ei

Furtul s-a desfăşurat în noaptea de 27 spre 28 noiembrie, când hoţii au ajuns în zonă cu un camion greu şi o macara de mari dimensiuni (ambele furate de la un şantier din apropiere), au tăiat conexiunile electrice şi au reuşit să plece cu generatorul. Oprirea alimentării cu energie a complexului imobiliar a pornit însă alarma, iar două echipaje de Poliţie au pornit în urmărirea hoţilor după doar câteva minute.

Potrivit datelor făcute publice de Guardia Civil, gruparea infracţională amintită terorizează locuitorii şi firmele din centrul Spaniei de mai bine de cinci ani.