Românii au acces din ce în ce mai uşor la droguri, arată cele mai recente date ale Agenţiei Naţionale Antidrog, potrivit Rador.

Anual sunt câteva mii de persoane care consumă substanţe interzise şi solicită asistenţă.

Cel mai consumat drog în România este canabisul, urmat de noile substanţe psihoactive, cocaină şi LSD. Judeţul Tulcea nu face excepţie. Peste 30 de persoane au fost internate anul trecut în judeţ, din cauza consumului de droguri.

Spitalul Județean de Urgență a raportat anul trecut 34 de cazuri de consum de substanțe psihoactive.

Alina Matei, coordonatoarea Centrului Antidrog, spune că în 13 cazuri, medicii nu au putut stabili substanța consumată și detaliază situația pacienților.

Cea mai mică varstă a fost 12 ani

Citește și: Drama ascunsa a lui Alexandru Arsinel: "Sotia mea nu merita ce ..."

Alina Matei: Pentru doi dintre ei nu au putut fi colectate date privind anul naşterii, pentru că au ajuns în comă şi nu aveau acte de identitate la ei. Cea mai mică varstă a fost 12 ani, o persoană de sex feminin, de etnie romă, consum de substanţe necunoscute, şi cea mai mare vârstă 65 de ani, tot de sex feminin, consum de medicamente pentru tratament psihiatric.

Biroul Teritorial al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată a trimis în judecată anul trecut 21 de persoane acuzate de trafic de droguri.

La un traficant de droguri avem cel puțin 10 consumatori

Ion Băietrău, procuror-şef: La un traficant de droguri avem cel puțin 10 consumatori. Sunt foarte mulți însă care fie nu sunt depistați, fie în cazul consumatorilor nu se adresează Centrului de Prevenire pentru Sprijin.

Anul trecut, 36 de tulceni s-au adresat Centrului Antidrog pentru servicii de consiliere, asistență socială și informații. Patru dintre ei au fost minori.