România va fi lovită de un seism puternic? Fenomenele meteorologice extreme din ultima perioadă şi contextul în care acestea se produc, ne duce cu gândul la profețiile lui Nostradamus.

Pentru că săptămâna trecută au avut loc o serie de cutremure în Vaslui, într-o singură zi,
generalul în rezervă Emil Străinu a redeschis subiectul extrem de controversat. Acesta a explicat la România TV fenomenele meteorologice extreme din ultima vreme şi contextul în care acestea se produc, dar a vorbit și despre activitatea seismologică din ultima perioadă.

„Cutremurul care a fost în Rusia este nerelevant pentru situaţia seismică din România. Noi avem două tipuri de cutremure: de suprafaţă şi cel de mare adâncime, din Vrancea.

România va fi lovită de un seism puternic? „Nu îl putem opri şi nu ştim cât durează…”

Citește și: Parintele Ardealului a prevazut sfarsitul! Arsenie Boca: "Imi pare rau de voi"

Ce trebuie să înţeleagă oamenii e că seismul este un fenomen geofizic nepredictibil. Nimeni nu a reuşit să facă un model pe baza căruia să stabilească o ecuaţie, ca să ştim când se produce. Când se produc, nu ştim ce amplitudine o să aibă. Nu îl putem opri şi nu ştim cât durează. Nu mereu un cutremur mare are unul premergător şi nu o să ştim câte replici o să aibă”, a precizat Emil Străinu, potrivit voxbiz.ro.