România. Țina unui atac terorist!? Un simpatizant ISIS a făcut anunțul

După ce un sirian care a fost expulzat în 2017, pentru că recruta tineri dispuși să lupte pentru ISIS, vrea să se întoarcă în țară, România a primit o alertă. În acest sens, bărbatul sirian a deschis un proces prin care urmărește întoarcere pe teritoriul țării noastre.

România. Ținta unui atac terorist!? Este vorba despre Mahmoud Bascho. El a fost expulzat din România în urmă cu trei ani, iar recent a deschis un proces în carea solicită revizuirea deciziei de expulzare.
Cererea a fost înregistrată deja la Curtea de Apel București, însă după o analiză a cazului magistrații au declinat cauza Curții Supreme.

Citește și: Coronavirus Romania. Cum arata informatiile de ultima ora!

„Admite excepţia necompeteneţei materiale a instanţei. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, au decis judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti.

Dosarul va ajunge pe masa celor de la ICCJ. Dacă cerere sirianului o să fie acceptată, acesta se va putea întoarce în țară, împreună cu soția lui, potrivit cancan.ro.

În 2017 s-a luat decizia declarării ca fiind indezirabili atât pentru Mahmoud Bascho, cât şi soţia acestuia, Nina Rosebrock.

„Admite sesizarea formulată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Declară ca indezirabili pe teritoriul României, pentru o perioadă de 10 ani, pe pârâţii Mahmoud Bascho şi Nina Rosebrock. Dispune ca părăsirea teritoriului României să se facă de îndată. Executorie. Hotărârea se comunică Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pârâţilor şi Inspectoratului General pentru Imigrări. Cu recurs în 10 zile de la comunicare. Cererea de exercitare a căii de atac se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal”, au decis magistraţii.