România nu se confruntă cu o epidemie de gripă sezonieră! Specialiștii au menționat că țara noastră nu se confruntă în acest moment cu o epidemie de gripă sezonieră. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii, inclusiv gripă, fiind mai mic decât anul trecut.

Virusului gripal este încă moderată în ţara noastră

Circulaţia virusului gripal este încă moderată în ţara noastră, a apreciat doctorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, care nu a exclus ca în următoarele săptămâni numărul cazurilor de îmbolnăvire de gripă să crească.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Aceasta în condiţiile în care acoperirea vaccinală în România nu reprezintă decât o treime din valoarea recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru persoanele în vârstă de peste 65 de ani.

Medicii insistă asupra necesităţii vaccinării antigripale, a respectării stricte a regulilor de igienă şi le recomandă celor care prezintă semne de gripă să se izoleze la domiciliu, informează RRA.

România nu se confruntă cu o epidemie de gripă sezonieră! Lumea nu este speriată de coronavirus

Dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului “Matei Balş”: „Lumea nu este speriată de coronavirus. Nu avem nici un caz pe teritoriul României şi lumea trebuie să stea liniştită. Lumea astăzi este speriată de gripă şi nu ştiu cum se face că se sperie de fiecare dată când vine sezonul de gripă. Rugămintea mea este să se sperie prin luna martie-aprilie, în aşa fel încât să ia în calcul că pentru luna octombrie va trebui să se vaccineze şi să facă demersurile necesare să îşi facă rost de vaccin”.