Cercetătorii vorbesc despre un termen cu totul ieșit din comun, ”înfometarea” celulelor canceroase.

Oamenii de știință americani, echipa fiind condusă de profesorul Jason Locasale, de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, au publicat rezultatele studiului în revista Nature, anunță agenția AFP.

În esență, arată sursa citată, reducerea subsanțială a unui aminoacid duce sprijinul fără tăgadă pentru bolnavi, în cadrul tratamentului pe care aceșia îl primesc.

Aminoacidul la care fac referire cercetătorii se găsește în carnea roșie și în ouă, se arată în cadrul acestui studiu, rezultatele fiind însă prelimnare.

Citește și: Drama lui Florin Calinescu. Povestea sa de viata pare desprinsa dintr-un film!

Testele au arătat că acest aminoacid este utilizat de celulele canceroase în procesul lor de creștere.

Pentru început, experimentele au fost făcute pe șoareci. Testele au vizat atât șoareci sănătoși, cât și pe cei deja diagnosticați cu forme de cancer colorectal.

Profesorul Jason Locasale arată că mai este mult de cercetat în domeniu, dar primele rezultate arată că alimentația poate duce la un anumit mod de evoluție a organismului, iar metabolismul celular poate infulența creșterea unor tumori.