Reziști tentațiilor? Nu e o întrebare nouă, dar un test de numai 15 minute poate dezvălui multe despre tine…

Să știi să depășești ispitele, tentațiile,  nu este întotdeauna ușor. Ispitele sunt peste tot în jurul nostru. Indiferent dacă încercați să faceți alegeri corecte, sau căutați să deveniți mai autocontrolați. Potrivit specialiștilor, tentațiile legate de mâncare sunt puternice. De exemplu, te așezi pe canapea. Și încerci cu toată puterea să stai acolo. Dar atracția către frigider este irezistibilă. Și nu știi dacă mai poți lupta cu el. Ispita mâncării, este peste tot în jurul nostru. Indiferent dacă încercăm să facemi alegeri mai sănătoase. Sau căutăm să avem mai mult autocontrol.

Citește și: Mancaruri romanesti. Nutritionistul a dezvaluit care sunt cele mai sanatoase bucate!

Iată că există un test  – Testul Marshmallow, publicat prin anii ’70. În care unor copii cu vârsta de 5 ani li s-a promis o a doua bezea în cazul în care se pot stăpâni timp de 15′ să o mănânce pe prima. Acest test simplu în aparență este extrem de important în medicina comportamentală”, după cum scrie pe blogul său nutriționista Diana Artene. „Pentru că autocontrolul este baza schimbării unui comportament ale cărui consecințe nu le mai dorești”, notează Diana Artene.

Esențial pentru a reuși în viață

Ideea de bază a testului Marshmallow este legată de autodisciplină și motivație. Dacă nu le ai suficient încât să reziști tentației de moment, probabil nu o să reușești. Să obții ce pretinzi că dorești. “Adică – în traducere nutrițională directă – mai bine stai mătăluță la casa dumitale până frustrarea de a rămâne la fel devine mai mare decât frustrarea de a te schimba”.

După cum mai notează Diana Artene, autorii testului Marshmallow nu aveau nicio treabă cu mâncatul emoțional. Sau cu  convinsul copiilor să bea lapte în loc de sucuri. Sau cu diversele chestii pe care părinții încearcă să le interzică celor mici, în general. După cum conchide nutriționista, concluzia lui Mischel și Ebbensen a fost că rara capacitate de a rezista tentației de moment în numele obținerii unei recompense ulterioare este esențială. Pentru a reuși în viață !