Deși există o serie de reglementări, totuși ”bombele” se vând zilele astea peste tot, în piețe, prin mijloacele de transport în comun sau la colț de stradă.

Deja se aud zgomote infernale după lăsarea întunericului. Știți însă cum va fi în noaptea de Revelion.

Părerile sunt însă împărțite. Unii adoră să dea cu pocnitori. Alții, dimpotrivă, le detestă.

Cert este un lucru. Aceste materiale au provocat până acum accidente cumplite. Numai dacă vă duceți la spitale, în special la serviciile de oftalmologie, auziți grozăvii despre pacienți mutilați de exploziile a ceea ce unii consideră a fi doar ”jucării”.

Citește și: Pepe, prima reactie dupa ce Oana Zavoranu l-a cautat: "Nu ma leg la cap"

Mai grav e că au existat copii care au suferit din cauza acestor accidentări.

Ei bine, la ora asta, suntem informați de portalul www.dcnews.ro, circulă pe rețelele sociale o petiție inițiată de cei care doresc interzicerea comercializării pocnitorilor și altor materiale asemănătoare.

Problema nu se pune doar în privința oamenilor care pot suferi de pe urma acestor pocnitori, ci și a animalelor care se sperie cumplit din cauza zgomotelor infernale.

”Ne dorim ca această petitie sa ajunga la cel putin 5000 de oameni deoarece ne dorim să schimbăm in bine lumea în care trăim.

Prin intermediul acestei petiții ne dorim să se interzică producerea si comercializarea petardelor, artificiilor si a tuturor produselor care se încadrează în această categorie.

Ne dorim acest lucru din cauza rănilor si mortilor produse de artificii si petarde in randul oamenilor, dar și în rândul animalelor.

Sunt un pericol pentru oameni, animale si mediul înconjurător”, se arată în petiția intitulată ”Dorim interzicerea producerii și vânzării petardelor și artificiilor”.

Sursa citată arată că există deja o serie de reglementări privind folosirea petardelor și altor materiale asemănătoare.

De pildă, nu pot fi folosite la mai puțin de 50 de metri de case și la mai puțin de 100 de metri de blocuri.

Nu pot fi folosite în apropierea instalațiilor electrice, a depozitelor de combustibili, a celor cu materiale chimice/ sunt interzise și în apropierea pădurilor, dar și pe drumurile publice.

Poliția face apel la populație să țină copiii sub supraveghere, dacă aceștia folosesc pocnitori. Și nu doar atât.

”Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase.

Folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în privința respectării condiţiilor esenţiale de securitate.

Gazele obţinute în urma arderii acestora pot dăuna mediului încojurător.

Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiaţi cu atenție instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului”, e apelul Poliției către cetățeni.