Revolta din Barcelona continuă. Sute de persoane, reţinute! În Barcelona, Spania, au loc protestele provocate de condamnările date de justiţia spaniolă împotriva liderilor separatişti catalani. După trei zile de proteste, aproximativ 100 de persoane au fost reţinute.

Manifestaţiile au fost încurajate de liderii catalani, însă apoi ei au condamnat acţiunile violente. Şeful guvernului regional catalan a anunţat că intenţionează să organizeze un nou referendum de independenţă faţă de Spania.

O  corespondenţă de la Annamaria Damian a confirmat că: Ministrul spaniol de interne, Fernando Grande-Marlaska, a specificat că se fac cercetări pentru identificarea responsabililor care coordonează acțiunile violente din Catalonia.

Citește și:

Patru persoane din cele aproape 100 arestate preventiv au fost trimise în judecată. Într-un discurs în Parlamentul regional de la Barcelona, liderul guvernului catalan, Quimm Tora, a spus că răspunsul la sentința Curții Supreme este organizarea unui nou referendum de autodeterminare. Acesta va avea loc în cursul acestei legislaturii, adică până în decembrie 2021, a mai spus Tora.

Liderul guvernului catalan a mai declarat că se va autodenunţa pentru infracțiunile pentru care au fost condamnați cei care au declarat independența și au organizat referendumul din 2017.

Manifestaţiile de protest față de sentința din procesul referendumului continuă. La fel și blocajele pe drumurile naționale gestionate de statul spaniol.

Citește și:

Noaptea trecută, la Barcelona, au fost arse maşini, containere și mobilier urban, violențele provocând pagube de peste 500.000 de euro, informează rador.ro.