Nu te poți opri odată ce ai gustat prima bucată de prăjitură Greta Garbo

Nu te poți opri odată ce ai gustat prima bucată de prăjitură Greta Garbo
Nu te poți opri odată ce ai gustat prima bucată de prăjitură Greta Garbo
Autor:

Greta Garbo este o reţetă clasică găsită în caietul de reţete ale bunicii. Această delicioasă prăjitură conţine nucă, dulceaţă şi foi făcute în casă.

Ingrediente necesare pentru 4 foi:

– 500g faina
– 200g unt
– 2 ouă
– 250 g smântână
– 100 g zahăr pudră vanilat
– un plic drojdie uscată
– un praf de sare

Mod de preparare foi:

Drojdia uscată se amestecă cu zahărul pudră, făina, şi sarea. Ingredientele menţionate se pun într-un vas iar în mijloc se face o gropiţă. Apoi ouăle bătute separat se amestecă cu smântâna şi untul. Amestecul se toarnă în mijlocul făinii şi se frământă până când aluatul devine omogen.

Aluatul se acoperă cu un prosop uscat şi se lasă la dospit  30 de minute. Aluatul se împarte în 4 părţi egale, din care întindem 4 foi de dimensiunea tăvii în care urmează să coacem prăjiura. Este recomandat să folosiţi o tavă cu diametrul de 35×28 cm.

Ingrediente necesare pentru umplutură:

– 500 g nucă măcinată
– 200 g dulceaţă de caise
– 300 g gem de măcieşe
– 200 g zahăr

Toate ingredientele pentru umplutură se amestecă până când avem o cremă omogenă.  Aşezăm prima foaie în tavă, o ungem cu puţin unt,  punem a doua foaie, din nou umplutura şi continuăm tot aşa până când nu mai avem umplutură. Peste ultima foaie se va pune glazura.

Lăsăm prăjitura la dospit timp de 30 de minute iar apoi o băgăm în cuptorul încins la180C, timp de 45-60min.

Înainte de a glazura, prăjitura trebuie să fie rece. Pentru glazură folosim 200g ciocolată cu lapte, topită în baie de aburi şi amestecată cu 2 linguri de unt şi una de miere.

Poftă bună!

 

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X