evzmonden.ro Web analytics

Rețeta zilei! Chifle umplute ouă, spanac și cașcaval, la CUPTOR. Bune de te lingi pe degete

Rețeta zilei! Chifle umplute ouă, spanac și cașcaval, la CUPTOR. Bune de te lingi pe degete
Rețeta zilei! Chifle umplute ouă, spanac și cașcaval, la CUPTOR. Bune de te lingi pe degete

Rețeta zilei! Chifle umplute din: spanac, ceapă, usturoi, ulei, sare, piper, cașcaval, unt și ouă.

Ingrediente:

  • 4 chifle mari
  • 300 g roșii
  • 200 g de spanac proaspăt
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 4 ouă
  • 1 lingura tocat frunze de busuioc (și frunze mici întregi pentru ornat)
  • 150 g cașcaval ras
  • ardei iute  (opțional)
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Se taie ceapa fe­lii și se călește. Când ceapa a devenit ușor transparentă, se adaugă spanacul, roșiile tăiate cubulețe, usturoiul zdrobit, busuiocul tăiat fin și ardeiul iute. Se lasă toate aceste ingrediente în continuare, la foc mic, amestecand din cand în cand. Se ia vasul de pe foc, se condimentează cu sare și piper, se lasă să se răcească și se înglobează cașcavalul ras.

În timp ce umplutura este pe foc, vă ocupați de chifle.
Se ia câte o chiflă, se taie un căpacel, apoi se scoate miezul chiflei, lăsând cam jumatate de centimetru pâna la coaja.

Se încinge cuptorul la 190 ºC și se coc cele patru chifle cca 
3 min. Se repartizează apoi umplutura în fiecare formă și deasupra se sparge câte un ou.

Se dă din nou la cuptor și se mai coace 10–12 min., până sunt gata ouăle. Se servesc imediat.

Poftă bună!

Tags: , ,
Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X