Așa ceva cu siguranță nu ați mai auzit. Și totuși există. în tradiția bucătăriei suedeze. Astfel am aflat și vă spunem în cele ce urmează.

Prepararea cafelei are cele mai neașteptate rețete, pe glob. Azi vă prezentăm varianta care ar putea să ridice multe sprâncene.

Și totuși există așa ceva, după cum descrie portalul www.kafune.ro. Ei bine, luați o hârtie și un pix și notați.

Se ia un vas și se pune apă în el. Vasul se așează pe foc. Asta e prima fază.

A doua. Într-un bol puneți cafea, măcinată, evident. Peste cafea, în acest bol, așezați un albuș de ou.

Citește și: Un specialist spulbera miturile! Bautura care poate aprinde scantei in asternuturi

Amestecați vârtos cafeaua cu albușul, până obțineți o masă omogenă. Pe care apoi o veți răsturna în apa care deja clocotește, cea din primul vas.

După ce ați făcut treaba asta, lăsați cafeaua, cu tot cu albuș, să fiarbă încă două-trei minute în vasul acesta.

Opriți focul și turnați un pic de apă rece, pentru ca zațul să se ducă la fund.

Se spune despre această rețetă că asigură cafelei o limpezime și un gust aparte. Și asta datorită albușului de ou.