Rețetă pentru începători! Un desert preferat de români. Uite cum se pregătește „Semilună cu nucă”

Rețetă pentru începători! Un desert preferat de români. Uite cum se pregătește „Semilună cu nucă”
Rețetă pentru începători! Un desert preferat de români. Uite cum se pregătește "Semilună cu nucă"
Autor:

Rețetă pentru începători!  Semilună cu nucă, acest desert cu blat pufos ce ne amintește de gustul copilărie, se prepară foarte ușor.

Pentru a prepara această delicioasă prăjitură aveți nevoie de următoarele ingrediente: 5 ouă, 2 căni de zahăr, 2 pahare cu ulei (200 ml), 2 căni făină, 1 pahar lapte, 1 praf de copt, coajă de lămâie și nuci .

Mod de preparare:

Prima dată se mixează ouăle cu cele două căni de zahăr și coaja de lămâie până când devine o cremă fină. Se adaugă în fir subțire uleiul și laptele și se amestecă în continuare.

Praful de copt se cerne împreună cu făina, se adaugă peste aluatul obținut și se amestecă ușor. Compoziția  se toarnă într-o tavă tapetată cu ulei și făină.

Deasupra se pun nucile tocate mărunt și secoace pentru aproximativ 40 de minute la foc domol. Când „Semiluna” s-a copt, se lasă la răcit și se taie cu o cană mai largă în formă de semilună.

Poftă bună!

semiluna 3

semiluna 1 semiluna 4 semiluna 2

semiluna 6

Sursa foto: thefoodnatic.blogspot.ro

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X