Ingrediente necesare pentru prăjitură cu mere:

3 mere medii, curatate si taiate in cubulete
1 lingurita scortisoara
4 linguri zahar brun
1 lingurita praf de copt
sare
250 gr zahar clasic
75 ml ulei vegetal
75 gr iaurt grecesc
1 lingurita extract de vanilie
2 ouă
300 gr faina alba (cernuta)

Mod de preparare prajitură cu mere:

1. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius si unge cu putin ulei sau unt o tava de copt.
2. Amesteca merele cu scortisoara si zaharul brun.
3. In alt bol amesteca praful de copt, sarea si faina.
4. In al treilea boil mixeaza zaharul clasic cu uleiul vegetal, iaurtul si vanilie. Trebuie sa obtii o compozitie pufoasa.
5. Adauga ouale si continuta sa mixezi.
6. Dupa ce totul capata o textura mai pufoasa, adauga ingredientele uscate (mixul cu faina). Omogenizeaza.
7. Toarna jumatate din aluat in tava, acopera cu jumatate din cantitatea de mere, apoi pune restul de aluat si restul de mere.
8. Baga tava in cuptor pentru aproximativ o ora. Ca sa verifici cand prăjitura este gata, fă testul cu scobitoarea.
Ininainte de servire presară zahăr pudră pe prajitură.

Poftă bună!

Sursa: bzi.ro