evzmonden.ro Web analytics

Rețetă pe care nu ai încercat-o niciodată: “Tartă răsturnată cu cireșe”!

Rețetă pe care nu ai încercat-o niciodată: “Tartă răsturnată cu cireșe”!
Rețetă pe care nu ai încercat-o niciodată: "Tartă răsturnată cu cireșe"!

Rețetă pe care nu ai încercat-o niciodată: “Tartă răsturnată cu cireșe”! Pentru a prepara cea mai delicioasă tartă răsturnată cu cireșe aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru aluat:
150 gr faina de grau
10 gr cacao pudra
3 albusuri + 3 galbenusuri
35 gr zahar pudra
3 gr praf de copt
10 ml ulei

Pentru crema:
50 gr cirese (fara samburi)
1 plic budinca
100 gr zahar granulat
1/2 plic zahar vanilinat
400 ml lapte
300 gr smantana

Mod de preparare:

1. Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu inel detasabil. Pune hartie numai pe fundul tavii.
2. Aseaza jumatatile una langa alta, in tava, pe toata suprafata ei.
3. Pregateste budinca din: zahar granulat, 100 ml lapte si budinca din plic. Mixeaza foarte bine.
4. Pune 300 ml de lapte la foc potrivit.
5. Cand incepe sa fiarba, toarna mixul cu budinca si lasa la foc potrivit vreo 2 minute. Pune si zaharul vanilinat. Amesteca in mod continuu, pana se ingroasa.
6. Dupa ce s-a ingrosat, opreste focul si incorporeaza usor smantana. Amesteca pentru a se omogeniza.
7. Toarna compozitia peste ciresele din tava. Intinde-o cat mai uniform.

Aluat:
8. Amesteca faina cu cacaoa pudra si cu praful de copt.
9. Bate spuma albusurile cu zaharul pudra.
10. Incorporeaza treptat galbenusurile si uleiul.
11. Dupa ce ai omogenizat, pune mixul de faina si cacao (trece-l mai intai prin sita). Amesteca foarte bine.
12. Pune aluatul peste budinca din tava si baga in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 40 de minute.
13. Scoate tava, las-o sa se raceasca, apoi acoper-o cu o farfurie de acelasi diametru si rastoarn-o usor. Astfel, partea cu ciresele va fi deasupra. Indeparteaza si hartia de copt.

Poftă bună!
Sursă: bzi.ro

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X