evzmonden.ro Web analytics

Rețetă delicioasă pentru PUI DE BALTĂ

Rețetă delicioasă pentru PUI DE BALTĂ
Rețetă delicioasă pentru PUI DE BALTĂ

Puii de baltă sunt delicioși, iar dacă ai o rețetă bună poți pregăti un meniu de sărbătoare. Paul Richard Nicolau, proprietarul Bistro Le Oac Oac și al Tavernei Racilor, ne-a pus la dispoziție o rețetă specială.

„Puii de baltă sunt de fapt picioruşe de broscuţă, adevărate delicatese în multe bucătării internaţionale. Sunt şi foarte simplu de gătit. În nici 30 de minute sunt gata, şi suficienţi pentru întreaga familie. Ce anume ai nevoie? Un kilogram de pui de baltă, 200 ml lapte, o lămâie mare, 5 linguri făină albă, 200 ml ulei, sare, piper. Picioruşele de baltă se pun în 200 ml de apă amestecată înainte cu 200 ml lapte şi îi scoatem de acolo după două ore. Îi condimentăm cu sare şi piper şi apoi adăugăm zeamă de lămăie peste ei. Fiecare picioruş de broscuţă se trece apoi prin făină şi se prăjeşte în ulei bine încins. Se pot servi cu o garnitură de orez.

Paul Richard Nicolau și-a făcut și o fermă de broscuțe petru că cel mai important lucru este ca puii de baltă să fie proaspeți.
„Deși aveam această idee în minte de un an, am avut nevoie de timp pentru a crea mediul propice creșterii broscuțelor, la ferma din Izvoarele, unde cresc și racii, în două bazine, unul de 3 hectare şi unul de 40 de hectare. Cel mai simplu lucru este pasiunea pentru mâncare, dar și dorința de a experimenta continuu”, adaugă proprietarul Bistro Le Oac Oac.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X