evzmonden.ro Web analytics

Rețetă: astăzi tartă cu banane și caramel a la JAMIE OLIVER

Rețetă: astăzi tartă cu banane și caramel a la JAMIE OLIVER
Rețetă: astăzi tartă cu banane și caramel a la JAMIE OLIVER

Ingrediente necesare pentru aluat

  • 2 gălbenușuri
  • 3 linguri zăhar tos
  • 1 pachet unt
  • 1 praf sare
  • 1 ½ pahar făină

 Ingrediente–umplutura

  • 4-5 banane
  • 100ml lapte dulce rece
  • esenta vanilie
  • 40g de ciocolată amăruie
  • 100g unt
  • 4 linguri apă
  • 8 linguri zahar tos
  • 300g smântână pentru frișcă sau frișcă lichidă

Mod de preparare:

Se amestecă cele două gălbenușuri, lingurile de zahăr și pachetul de unt la temperatura camerei formând o cremă consistentă. Crema aoținută se amestecă cu faină până ce se obține un aluat sfărâmicios, care se poate întinde cu degetele. Aluatul se intinde in tava de copt, se ințeapă cu furculița și se introduce în frigider pentru aproximativ 30 de minute. Se scoate tava din frigider și se introduce în cuptorul încalzit în prealabil la 175 grade pentru 30 minute ( aluatul va avea consistența de biscuite). Se lasă la răcit.

Între timp se prepară caramelul. Intr-o cratiță se pun pe foc cele 8 linguri de zahăr, apa și 100g unt. Se lasă să se caramelizeze.

In blender se pun două dintre banane, tăiate felii, laptele și esenta de vanilie și se mixează până devin o compoziție omogenă.

Când caramelul este gata, se toarnă acest amestec în cratița de pe foc, peste caramel, amestecănd rapid și continuu , până formează o cremă. Crema se pune peste blatul de tartă aproape rece, se taie restul de banane în felii și se ornează.

Deasupra se aseaza friscă preparată în prealabil. Cicocolata amaruie se rade și se pune peste friscă. Se introduce în frigider pentru minim 2 ore.

Poftă bună!

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X