Gogoșarii în oțet preparată după rețeta de mai jos vor ieși teribil de gustoși. Sunt aromați și pe gustul tuturor. Preparați în acest fel, gogoșarii vor rămâne până la ultima bucată tari şi gustoşi.

Ingrediente

5 kilograme de gogoșari

1 kilogram de zahar

1 litru oțet

5 linguri de sare mare

piper boabe

boabe muștar

foi dafin

Mod de preparare

Se curăţă gogoșarii și se spală, apoi se taie bucăți.

Preparăm compoziţia: se pune la fiert oţetul cu zahărul, două linguri de ulei şi condimentele. După aceea, se trec gogoşarii prin compoziţie şi se lasă să se răcească. În momentul în care aşezăm gogoşarii în borcane, punem hrean. Deasupra aşezăm câteva frunze de vişin, pentru a sta tari.

Se dă compoziţia în clocot şi se toarnă peste gogoşarii aşezaţi deja în borcane.