Repatrierea unei persoane decedate este un proces complex care necesita intocmirea anumitor documente si care necesita detinerea anumitor echipamente si autovehicule. Un astfel de proces nu poate fi realizat de catre o persoana fizica motiv pentru care este necesara apelarea la serviciile unei firme care se ocupa cu repatrierea persoanelor decedate. Este absolut normal ca nimeni sa nu vrea sa stie care sunt aceste firme. Din pacate, viata ne poarta si prin momente tragice cum ar fi de exemplu moartea unei persoane dragi in strainatate. Acesta este fara nici o urma de indoiala momentul in care pur si simplu simti ca a cazut cerul peste tine. O astfel de veste te darama din punct de vedere psihic si poate avea repercursiuni negative din punct de vedere psihic o perioada lunga de timp. Ce este de facut intr-o astfel de situatie? Pe langa faptul ca trebuie sa jelesti disparitia persoanei iubite trebuie sa te ocupi de tot ce inseamna repatrierea persoanei dragi si inmormantarea acesteia. Insa, asa cum am afirmat in randurile de mai sus, o persoana fizica nu poate repatria trupul neinsufletit al unei persoane. Acesta este momentul in care esti nevoit sa intri in contact cu o firma de repatriere persoane decedate. Cu siguranta ca acesta este singurul lucru pe care nu ai fi dorit sa il faci in aceasta viata insa, din pacate exista si astfel de situatii. 

Citește și: China. Ce se intampla cu numarul deceselor din cauza noului coronavirus

Cum alegi firma de repatriere persoane decedate?

In momentul in care va trebui sa alegi firma de repatriere persoane decedate vei constata ca pe piata exista mai multe astfel de firme. Avand in vedere ca repatrierea unei persoane decedate este o misiune complexa, extrem de importanta, care trebuie sa se desfasoare in cele mai bune conditii este necesar sa apelezi la o firma in cadrul careia lucreaza oameni profesionisti, care au experienta si care stiu cum sa se comporte intr-o astfel de situatie pentru ca lucrurile sa se desfasoare intr-un mod cat mai eficient. Pentru a putea gasi o astfel de firma trebuie sa ai in vedere urmatoarele detalii:

 • Zonele in care isi desfasoara activitatea firma. Exista firme de repatriere persoane decedate care ofera acest serviciu doar pentru anumite tari.
 • Experienta avuta de catre firma. Acest detaliu este extrem de important. In astfel de momente trebuie aleasa o firma care are in spate o experienta cat mai complexa in acest domeniu de activitate.
 • Rapiditatea cu care se poate realiza procesul de repatriere persoane decedate. Este foarte important ca procesul de repatriere sa se realizeze intr-un timp cat mai scurt.
 • Firma aleasa trebuie sa se ocupe si de tot ceea ce presupune inmormantarea persoanei decedate. Chiar daca nu este necesar ca o firma specializata sa se ocupe de provesul de inmormantare al unei persoane decedate, este mult mai bine sa lasi firma sa se ocupe de detaliile necesare pentru a putea avea loc inmormantarea.

Repatriere-decedati.ro este partenerul care nu te lasa la greu

Firma de repatrieri repatriere-decedati.ro este in acest moment una dintre cele mai apreciate firme din domeniul repatrierii persoanelor decedate. Acest lucru se datoreaza profesionalismului dovedit de catre personalul care lucreaza in cadrul acestei firme, empatia aratata fata de familia indoliata dar si modului ireprosabil in care firma realizeaza procesul de repatriere a persoanei decedate si inmormantarea acesteia. Pentru ca aceasta firma sa poata fi cat mai utila in momentele cumplite cauzate de pierderea unei persoane dragi, ofera urmatoarele servicii:

 • Se ocupa de intocmirea tuturor documentelor necesare repatrierii persoanei decedate.
 • Toaletare si servicii de imbalsamare profesionala. Pentru ca trupul neinsufletit sa poata fi repatriat este necesar ca acesta sa fie toaletat si imbalsamat. Pentru ca imaginea unei persoane este foarte importanta indiferent de ipostaza in care se afla persoana, firma de repatriere se va ocupa in cel mai profesionist mod cu putinta de modul in care arata persoana decedata.
 • Traduceri, legalizari apostilari. Pentru ca procesul de repatriere sa poata avea loc este necesar ca anumite documente sa fie traduse, legalizate si apostilate. Toate aceste detalii sunt realizate de catre personalul care lucreaza in cadrul firmei de repatriere.
 • Pune la dispozitie sicriul necesar realizarii procesului de repatriere a persoanei decedate precum si celelalte obiecte necesare realizarii repatrierii.
 • Repatriere pe cale aeriana. Pentru ca trupul neinsufletit sa ajunga intr-un timp cat mai scurt la familie, firma repatriere-decedati.ro pune la dispozitie serviciul de repatriere pe cale aeriana. Aceasta modalitate de repatriere a persoanei decedate este cea mai rapida solutie insa este si cea mai costisitoare din punct de vedere financiar.
 • Repatriere pe cale rutiera. Firma utilizeaza cele mai performante autovehicule pentru transportul persoanelor decedate. Aceste autovehicule sunt conduse doar de catre soferi cu foarte mare experienta. Toate acestea pentru ca trupul neinsufletit sa ajunga in cel mai scurt timp la familie.
 • Asigura serviciile necesare pentru ca inmormantarea sa poata avea loc. Aceasta firma nu se ocupa doar de repatrierea persoanei decedate ci se ocupa de tot ceea ce este necesar pentru ca trupul neinsufletit sa poata fi repatriat si inmormant.

Concluzii

Este foarte important ca in momentele tragice cauzate de pierderea unei persoane dragi sa te inconjori doar cu oameni care empatizeaza cu tine si care stiu ce presupune o astfel de tragedie. Personalul care lucreaza in cadrul firmei repatriere-decedati.ro sunt oamenii pe care trebuie sa ii ai alaturi in aceste momente cumplite prin care trebuie sa treci.