Regula celor 3 mese principale pe zi: un mit fals? Cand trebuie sa mananci

Regula celor 3 mese principale pe zi: un mit fals? Cand trebuie sa mananci
Regula celor 3 mese principale pe zi: un mit fals? Cand trebuie sa mananci
Autor:

Regula celor 3 mese principale pe zi! Chiar daca nu o respectam zilnic, toti cunoastem regula celor trei mese principale pe zi. Insa nutritionistii incep sa puna la indoiala aceasta regula!

 Asculta-ti stomacul, nu ceasul pentru a manca, aceasta este principiul pe care-l imbratiseaza tot mai multi nutritionisti, dar si oameni de stiinta. Desi oamenii sunt obisnuiti sa aiba mereu un program, chiar si atunci cand nu-l respecta mereu, in ceea ce priveste alimentatia, este posibil sa fie mai indicat pentru sanatate sa mananci atunci cand iti este cu adevarat foame, nu atunci care „ar trebui” sa iei pranzul/cina sau cand „ar trebui” sa mananci ceva pentru ca ai iesi la masa cu colegii de serviciu si este „nepotrivit” sa nu mananci si tu ceva cand toti o fac.

Micul dejun, spre exemplu, este „propavaduit” ca masa din zi care ajuta cel mai mult la scaderea in greutate, insa, in realitate, micul dejun a aparut in baza unor ritualuri vechi, unor conveniente, atrage atentia Abigail Carroll, autoarea lucrarii „Three Squares: The Invention of the American Meal”, citata de National Review.

Obiceiurile alimentare ale unei persoane sunt un bun indicator al sanatatii acesteia. Oamenii de stiinta de la Universitatea Cornell (SUA) atrag atentia ca nu este indicat sa lasi organismul fara hrana mai mult de trei-patru ore.

Mai multe pe Lyla.ro

Tags: ,

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X