Regele Mihai a tăinuit un secret teribil. Cine a ieșit la supafata? Lovitura la palat

Regele Mihai a tăinuit un secret teribil. Au trecut deja doi ani de când Regelui Mihai I a murit, însă a luat cu el în mormânt un secret pe care doar el și fosta soție, Nerissa Jane Irene Bowes-Lyon, l-au știut. Cu toate acestea, un cetățean german susține că este fiul fostului suveran al României.

Regelui Mihai I și Nerissa Jane Irene Bowes-Lyon au fost căsătoriți în secret în anul 1939, la Primăria orașului Azuga. În anul 2013, Dieter Stanzeleit a introdus o acțiune prin care cerea magistraților, prin probe, să fie recunoscut drept fiul legitim al Regelui Mihai. Instanța a respins acțiunea, ca nefondată, conform cancan .ro.

Citește și: Romanii au talent. Copilul care ii va uimi pe jurati: ”Anul viitor vreau să îmi dau doctoratul în muzică, la Viena”

Existau toate premisele pentru o conflagrație de anvergură, iar Casa Regală a României, încercând să obțină o viitoare neutralitate, ar fi hotărât să încheie un ”mariaj de conveniență”.

Mihai avea doar 18 ani când ar fi întâlnit-o pe viitoarea soție și s-ar fi căsătorit – pe data de 7 septembrie 1939, la Azuga, într-un secret deplin – cu Nerissa Bowes-Lyon, rudă de sânge a actualei regine Elisabeta a Angliei.

În momentul încheierii căsătoriei, Nerissa Bowes-Lyon ar fi fost însărcinată, iar copilul – născut pe 28 noiembrie 1939 – ar fi fost botezat la începutul anului 1940, spune Dieter Stanzeleit.

„Numele primit de subsemnat, la botez, a fost acela de Nicolae-Vasile. De altfel, pe copia certificatului de botez, ce se găseşte în posesia mea, sunt trecuti ca părinţi Domnul Mihai de Alba Iulia şi Doamna Nerissa Lyon, care în realitate avea numele de familie Bowes-Lyon, în timp ce drept naşă de botez apărea o anumită Doamnă Colonel Vasile Voinescu”, a declarat Dieter Stanzeleit.

În anul 2013, Dieter Stanzeleit a cerut să fie recunoscut ca fiu legitim al Regelui Mihai I, menționând că este vorba despre o ”realitate” pe care a cunoscut-o toată viața sa, legătura de sânge fiindu-i confirmată și de mama sa adoptivă, mai informează sursa citată.

„În realitate, tatăl biologic al subsemnatului este Majestatea Sa Regele Mihai I al României, realitate pe care dintotdeauna am cunoscut-o, fiindu-mi mai apoi confirmată şi de mama mea adoptivă”, a declarat Dieter Stanzeleit.

Botezul copilului care ar fi rezultat din relația lui Mihai I cu Nerissa Bowes-Lyon ar fi avut loc pe data de 1 ianuarie 1940. După aceea, băiatul ar fi fost dat în grijă unei familii care îşi pierduse copilul, iar familia adoptivă a plecat, împreună cu el, în Germania.

A pierdut procesul de paternitate în România, dar l-a continuat în Germania

Dieter Stanzeleit a pierdut, la Curtea de Apel Bucureşti, procesul de paternitate deschis Regelui Mihai. “Respinge, ca neîntemeiată, cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru a se pronunţa cu titlu preliminar. Respinge recursul ca nefondat. Irevocabilă”, este minuta Curţii de Apel Bucureşti. Însă Dieter Stanzeleit a continuat procesul în Germania. Bărbatul susţine că decizia prin care i s-a comunicat că nu este, legal, fiul Regelui Mihai a fost una demnă de tot râsul.

„Rezultatul procesului de paternitate este foarte simplu: aici, în România, am pierdut procesul. S-a hotărât că România nu este competentă, eu fiind cetăţean german. S-a făcut test ADN şi rezultatul a fost că sunt 99,9% copilul Regelui. Acolo, în Germania, este deschis un proces de paternitate şi vom vedea ce rezultat va fi pentru că sunt interese politice. În mod normal, trebuie să aflăm adevărul”, a mai declarat Dieter Stanzeleit.

Presupusul fiu al Regelui Mihai spune că, la Săvârşin, lumea ştia că el este copilul fostului monarh: „La Săvârşin era cunoscut că are un copil, oamenii m-au văzut. Mi s-a spus că perioada cu mama mea şi cu mine a fost cea mai frumoasă din viaţa lui (n.red.- a Regelui Mihai)”, a mai povestit Dieter Stanzeleit.