Recomandări privind evitarea răspândirii coronavirus misterios din China

În acest weekend începe Noul An chinezesc. Milioane de chinezi călătoresc în străinătate, iar aeroporturile internaţionale italiene Fiumicino Roma şi Malpensa Milano sunt în alertă. O atenţie deosebită va fi acordată zborului de mâine dinspre Wuhan la Roma.

Toate companiile aeriene cu curse dinspre China, de pe orice aeroport trebuie să-şi controleze pasagerii şi echipajele. Decizia a fost luată de autorităţile medicale italiene pentru a se evita contaminarea altor persoane şi răspândirea acestui coronavirus misterios din China şi în Peninsulă.

Citește și: Noul virus a băgat spaima în Andreea Raicu! Mesaj îngrijorător după ce s-a întors din Italia: „Nu pot să mă fac că nu există”

La terminalul Sosiri de pe cele două aeroporturi au fost amplasate mai multe panouri informative asupra gravităţii acestei boli şi a importanţei contactării unui medic în cazul în care se consttă anumite simptome.

Pasagerii sunt întrebaţi dacă au dureri în gât sau sunt răciţi şi în situaţia unu răspuns afirmativ imediat sunt consultaţi de un medic, într-un cabinet amenajat special în aeroport.

Pacienţii cu probleme vor fi izolaţi într-o ambulanţă şi transportaţi de urgenţă la spitalele de boli infecţioase din Roma sau Milano.

„Evaluaţi posibilitatea de a amâna călătoriile care nu sunt necesare sau oricum vaccinaţi-vă contra gripei cu cel puţin două săptâmâni înainte de călătorie”, sunt câtevea dintre sfaturile Ministerului Sănătăţii de la Roma, faţă de cetăţenii care intenţionează să călătorească înspre sau dinspre Wuhan, oraşul în care a apărut acest virus.

Aceste recomandări sunt scrise în italiană şi engleză, chiar şi pe panourile informative anplasate sprecial, în aceste zile, în cele două aeroporturi internaţionale de la Roma şi Milano. Din mesajele de prevenire nu lipsesc simptomele comune: febra, tusea seacă, durerile de gât şi dificultăţi în respiraţie, informează RRA.