Fostul premier a fost întrebat ce va face în cazul Adinei Vălean, propunerea PNL pentru funcția de comisar european.

Viorica Dăncilă a spus că o cunoaște și o apreciează pe Adina Vălean.

”Strict ca persoană fizică o apreciez pe Adina Vălean, am fost colege, este un europarlamentar foarte bun”, a spus Dăncilă la postul România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Europarlamentarii PSD vor primi o indicație precisă, din partea șefei partidului, asupra felului în care trebuie să se comporte față de noul comisar european din partea României.

”Pentru mine, imaginea țării mele este mai importantă decât ceea ce se speculează politic sau lupta politică.

Citește și:

A fost desemnată Adina Vălean. Eu nu o să le dau voie europarlamentarilor PSD să critice candidatul României pentru că bătălia trebuie să fie aici în țară.

Dar în afara granițelor, în instituțile europene, trebuie să arătăm solidaritate.

O apreciez pe Adina Vălean, ne cunoaștem foarte bine, am fost colege nouă ani de zile la Bruxelles, este un europarlamentar bun, sunt sigură că va fi un comisar bun.

Nu o să fac ceea ce a făcut Rareș Bogdan sau ceilalți când au venit și au adus cele mai mari acuzații nominalizărilor pe care le-am făcut noi.

Noi nu o să facem așa ceva și nu o să dau voie să se facă așa ceva în partid. Pentru că imaginea noastră ca țară ar avea de suferit, iar eu sunt un bun român și nu o să fac rău propriei mele țări.

Citește și:

Deci îi urez succes Adinei Vălean”, a conchis Viorica Dăncilă.