”Război” total între Gabriela Firea și Orban. Ultimile declarații făcute de premierul României Ludovic Orban au făcut-o pe Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, să iasă la atac.

”Război” total între Gabriela Firea și Orban. Scandalul dintre cei doi a apărut imediat după ce Ludovic Orban a declarat că mai multe proiecte pentru București au bătut pasul pe loc.

„Cine seamănă vânt, culege furtună. Dacă azvârli sute de milioane în nişte societăţi care nu fac nimic, societăţi ale primăriei, în care nu faci altceva decât să angajezi clientela publică să plăteşti salarii mai mari decât se plătesc în sectorul privat, nu e de mirare că dacă stai şi analizezi rezultatele mandatului sunt aproape egale cu zero pe proiectele de investiţii importante. Dacă tot e să vorbim de corelarea proiectelor de investiţie, Prelungirea Ghencea e un proiect care timp de trei ani şi ceva aproape a bătut pasul pe loc, el trebuie coordonat cu lucrările care se fac la Centură la nodul de intersecţie între Prelungirea Ghencea şi Centură, astfel încât să poată asigura o fluenţă în transportul pe relaţia cu Domneştiul”, a spus premierul, întrebat dacă ştie că la Primăria Capitalei mai e nevoie de bani de la buget.

Citește și: Ultimă oră! Gabriela Firea a făcut anunțul: „Anunțarea suspendării cursurilor...”

”Război” total între Gabriela Firea și Orban. Orban a declarat că are o listă cu zeci de proiecte care nu s-au derulat, printre care podul de la Ciurel, podul de pe Splaiul Independenţei, patinoarul Flamaropol, Sala Polivalentă. Această declarație a declanșat un ”razboi” total între cei doi.

„Situaţia din domeniul furnizării energiei termice este, de asemenea, o situaţie extrem de critică şi, în ceea ce ne priveşte, încercăm să facem tot ce depinde de noi astfel încât să putem asigura furnizarea energiei termice către bucureşteni”, a încheiat el.

Ultima reacție făcută de primarul General al Capitalei Gabriela Firea:

„V-a explicat și domnul Orban la finalul acelui interviu, că are un singur obiectiv – nu acela de a face ceva bun la guvernare pentru țară, pentru români – ci de a schimba primarul general al Capitalei. Dumnealui nu s-a putut abține și a anunțat jurnaliștilor obiectivul prioritar. De altfel eu știu acest lucru, îmi spun și colegi, prieteni, cunoscuți, că domnul Orban a declanșat jihadul împotriva mea și le-a spus absolut tuturor că dacă vor să se remarce, dacă vor să obțină funcții și poziții înalte, trebuie să mă atace pe mine. Se întâlnește cu tot felul de persoane, mai mult sau mai puțin oficiale și ortodoxe aceste întâlniri, unele care nu ar trebui să aibă loc. Spunând că în sondaje arată că eu nu pot să fiu schimbată, decât dacă mi se vor face dosare, dacă mă bagă la pușcărie. Discută cu tot felul de jurnaliști de investigații să scormonească, să inventeze ceva în legătură cu mine, doar-doar vor schimba obțiunea bucureștenilor”, a declarat Firea.